Andries Noppert: vriendin, vermogen en meer

0 Shares
0
0
0

Een persoon waarvan de helft van Nederland weet wie het is, een kwart een vage herinnering aan hem heeft en waar er bij de rest slechts vraagtekens blijven om het hoofd blijven hangen. We hebben het over de bekende profvoetballer Andries Noppert.

De beste man ging een prachtige carrière tegemoet, al helemaal na zijn fantastische deelname aan het WK in Qatar. Toch is er vanaf dat punt een hele hoop anders gegaan. Wat er precies is gebeurt, wie Andries Noppert eigenlijk is, of hij een vriendin heeft en nog veel meer, lees je in deze blog.

Wie is Andries Noppert?

We zeiden het al, maar Andries Noppert is een bekend Nederlands voetballer. Of eigenlijk zijn we specifieker als we hem benoemen als een bekend doelman/ keeper.

De nu 29-jarige Noppert vond op 7 april 1994 voor het eerst het levenslicht. De Friese jongeman begon ogenschijnlijk zijn voetbalcarrière in bij de voetbal club SC Joure. Zijn talent werd opgepikt en een paar jaar later, in 2005 werd hij geselecteerd voor de jeugdopleiding van SC Heerenveen. Hij speelde een aantal jaar voor de club, maar kwam nooit terecht op een positie waar menig Nederlander van zou opkijken. Zijn carrière vervolgde als volgt:

  • 2014, NAC Breda. Een kleine tien jaar naar zijn ‘debuut’ bij SC Heerenveen, vertrok hij transfervrij naar de andere kant van het land. Pas in 2016 volgde een debuut in het betaald voetbal, daarvoor speelde hij alleen in de beloftenploeg. Hoewel hij even later ook een wat vastere plek kreeg onder de lat, bleven zijn prestaties laag.
  • 2018, Foggia. In de eerste maand van 2018 liet hij NAC Breda achter zich voor het mooie Italië. Hoewel hij daar in seizoen 2017-2018 nog een aantal keer als doelman mocht optreden, raakte hij zijn vaste plekje in het volgende seizoen weer kwijt. Na een ietwat turbulente tijd in het land van de pasta en pizza, besloot hij toch dat dit niet de plek voor hem was.
  • 2019, FC Dordrecht. Het kikkerlandje verwelkomde Noppert met twijfelachtige, open armen. De Fries sloot zich aan bij de club in Dordrecht en hoewel hij verbonden was aan een redelijk stabiel optreden, verscheen hij toch niet zo vaak op het groene toneel vanwege een blessure.
  • 2021, Go Ahead Eagles. En of het nog niet moeilijk genoeg was, zat hij voor zijn ‘transfer’ naar Go Ahead Eagles even een half jaar met niks. Echter kreeg hij daar wel een vaste aanstelling als eerste doelman en kon hij laten zien wat hij waard was.
  • 2022, SC Heerenveen. Na een aflopend contract, ging Noppert weer terug naar de plek waar hij vandaan kwam: SC Heerenveen. Recentelijk kwam naar buiten dat hij heeft getekend tot midden 2024, dus hij zal daar nog voor enige tijd blijven voetballen.

WK Qatar 2022

Hoewel zijn periode voorafgaand aan het WK in Qatar wat twijfelachtig verliep, kreeg Noppert het toch voor elkaar de vaste doelman te worden van het Nederlands Elftal. Een dergelijke prestatie was het zeker, ook omdat hij op het WK debuteerde als speler van het Nederlands Elftal. Kan dat maar eens aan iemand wijsmaken.

Tijden het WK werd al snel duidelijk dat bondscoach Louis van Gaal een excellente keuze had gemaakt door Noppert aan te stellen. Noppert speelde beter dan ooit en werd ‘de man van het WK’. Althans, voor de Nederlanders dan. Bal achter bal hield hij tegen en hij langzamerhand sloot voetballend Nederland hem in hun harten.

SC Heerenveen

Na zo’n prestatie op het WK zou je verwachten dat er aan alle kanten van Noppert werd getrokken. Uiteindelijk koos Noppert er toch voor bij zijn geliefde SC Heerenveen te blijven. Helaas kampt hij met een vervelende blessure en is het nog maar de vraag of hij dit seizoen nog voor de club zal uitkomen.

Wie is de vriendin van Andries Noppert?

Genoeg over voetbal. Dat Noppert een carrière tegemoet als doelman zullen we wel geloven, maar hoe zit het met het ‘thuis’ van Noppert?

Veel deelt hij er niet over, maar Noppert is zeker gelukkig in de liefde. Hij is inmiddels al bijna tien jaar samen met zijn vriendin Sarena, met wie hij overigens een aantal jaar geleden ook is getrouwd. Verder weten we dat hij sinds vorig jaar vader is geworden van een prachtige zoon, genaamd Daan. Wellicht dat we Daan later ook onder de lat terug gaan zien…

Noppert met zijn vrouw Sarena

Wat is het vermogen van Andries Noppert?

Dat voetballers over het algemeen kunnen rekenen op een fors salaris, is niet onbekend. We spreken bij de wat grotere voetballers niet over duizenden, maar wel miljoenen euro’s op jaarbasis. Toch geldt dat laatste niet voor Noppert.

Zo zou Noppert de ‘slechtst verdienende’ Oranje speler zijn geweest, bij het afgelopen WK. Sommige bronnen spreken overigens wel over een flink salaris bij SC Heerenveen. Zij spreken over een ‘schamele’ anderhalve ton op jaarbasis. Wij zouden er zielsgelukkig mee zijn, maar als je weet dat collega’s een veelvoudig salaris hebben, kan je je wel even achter de oren krabben. Maar ach, wat maakt het eigenlijk uit. Als iemand verdient waar hij recht op heeft, dan is het was ons betreft al prima.

De toekomst

Zoals we op dit moment benoemden, ziet de toekomst van Noppert er op dit moment niet heel rooskleurig uit. Hij is recentelijk geopereerd aan zijn blessure en gaat dus eerst een periode van herstel in. Desondanks heeft hij zijn contract bij de Friese club weten te verlengen en staan zijn ogen in ieder geval nog gericht op de toekomst. Geen probleem, wat ons betreft, want we houden wel van zo’n positieve instelling.

Al met al kunnen we stellen dat Noppert een ietwat irreguliere carrière heeft gehad die uiteindelijk leidde tot het succes bij het afgelopen WK. Hij lijkt op dit moment, ondanks blessureleed, gelukkig in zijn leven. Met zijn vrouw en zoontje gaat hij een mooie toekomst tegemoet.

0 Shares
Ook interessant