Statafel Action, Lidl & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Bij een feestje is het ietwat ongemakkelijk wanneer gasten alles in hun handen moeten houden. Misschien bied je wel wat hapjes of een drankje aan en dan is het fijn als dat ergens op kan staan.

Een oplossing voor dat ‘probleem’, zijn statafels. Het is een veelzijdig meubelstuk da vaak wordt gebruikt op feestjes en evenementen. Lees verder om meer te weten te kopen over waar je dit meubelstuk kan vinden. Zo geven we opties bij de Action en Lidl, maar ook meer budget keuzes. Iedereen weet: een goede voorbereiding is het halve werk. Bij de voorbereiding van het feestje, hoort natuurlijk de aanschaf van statafels.

Statafel Action

In een ver verleden verkocht de Action een statafel. Deze was inklapbaar, had een mooie, witte kleur en was een echt lichtgewicht. Maar helaas spreken we in het verleden en is deze niet meer beschikbaar of misschien wel uitverkocht. Wat de Action dan weer wel verkoopt, is een statafelhoes. We zullen hier enige informatie over geven.

Prijs: €6,95
Afmetingen: Ø 80 x 110 cm en toepasbaar op ‘de meeste statafels’

Verkrijgbaar in wel acht verschillende patronen en kleuren, biedt de Action statafelhoezen voor een klein prijsje aan. Het geeft je statafel, afhankelijk van welke kleur je kiest, een meer chique of juist fleurige look. Het verandert niet alleen het uiterlijk, maar beschermd ook het originele tafelblad van de tafel. Je zou natuurlijk ook kunnen variëren in kleur, mocht je meerdere statafels hebben. Waar je voor kiest, is helemaal aan jou.

Klik hier om de hoezen te bekijken

Statafel Lidl

Helaas zijn alle statafels van de Lidl op het moment uitverkocht. De prijzen varieerden van €34,99 tot €49,99 en waren daarmee prima budget proof. Mocht het feestje nog ver weg zijn en je de statafels nog niet nodig hebben, dan zou je kunnen overwegen om even te wachten. Wie weet dat de aanbiedingen op een zeker moment nog terugkomen. Onze verwachting is dat wanneer het weer wat mooier weer wordt, dus meer richting einde lente of begin zomer.

Andere budget versies

Het is een mogelijkheid om statafels te huren bij een partybedrijf. Je betaald een bepaald bedrag voor de verhuur en in sommige gevallen een bedrag voor de borg. Gezien we in deze blog spreken over de aankoop van statafels, houden we deze optie voorlopig buiten beschouwing. Lees gauw verder om andere budget versies van statafels te ontdekken.

Statafel V-Part

Het merk V-Part benoemen we als eerste in de lijst van budgetversies aan statafels. Eén van degene die ze aanbieden, is een prima stafel.

Prijs: €54,99
Afmetingen: Ø 80 x 112 cm

De statafel heeft met een diameter van 80 cm een prima grootte. Je kan er veel op kwijt en het is fijn in gebruik. Mocht je hem maar een paar keer per jaar uit de kast trekken, dan is het gegeven dat hij inklapbaar is, een fijn idee. De statafel is maar 4,5 kg zwaar en is prima voor rond de acht personen. Met twee van deze meubels, zal je dus al een heel eind komen bij het familiefeestje dat op de planning staat. En mocht er gesmeerd worden, dan hoef je niet bang te zijn dat het witte tafelblad niet meer wit is. Het blad is namelijk gemaakt van kunststof en is daardoor goed afneembaar.

Klik hier om de statafel te bekijken

Statafel Alora

Prijs: €105,- (€52,50 per stuk)
Afmetingen: Ø 80 x 110 cm

Alles dat leuk en gezellig is komt in paren, zo ook deze statafelset. Voor het mooie bedrag van €105,- krijg je namelijk niet één, maar twee statafels. Laat dat het bedrag nu een stuk aantrekkelijker maken dan het in eerste instantie was. Het oog is niet alleen gevallen op die leuke mintgroene kleur van het tafelblad, maar ook op het gewicht. Want waar een lichtgewicht natuurlijk fijn klinkt, is dat niet altijd wat je wilt. Met het onvoorspelbare, Nederlandse weer, wil je misschien wel een statafel die bijna twee keer zo zwaar is als de vorige. Met een klein windvlaagje weet jij in ieder geval zeker dat de tafel nog overeind staat.

Klik hier om de statafel te bekijken

Statafel Lizzely Garden & Living

Het merk Lizzely Garden & Living heeft meerdere statafels in haar assortiment. Wij hebben er eentje geselecteerd op de meer ‘unieke’ eigenschappen van deze tafel.

Prijs: €37,95
Afmetingen: Ø 60 x 110,5 cm

De reden waarom we deze statafel hebben geselecteerd, is in eerste instantie niet om de prijs, maar om het formaat. Nee, niet vanwege de halve centimeter in de hoogte van de tafel, maar juist om de diameter van het tafelblad. Sommige mensen hebben gewoon niet veel ruimte tot hun beschikking. Dit is natuurlijk niet erg, maar soms wel wat onhandig wanneer je zoiets als een feestje organiseert. Gezien dit tafel blad in diameter wel 20 cm kleiner is dan de meest verkochte statafels, is deze ‘uniek’ in zijn soort. Je behoudt de ruimte voor een dansje, maar geeft nog steeds het gemak van een statafel. Het zal overigens wel wat duurder zijn om een hoes voor deze maat te vinden.

Klik hier om de statafel te bekijken

Statafel Sacramento

Prijs: €104,95
Afmetingen: Ø 85 x 110 cm

Heel goedkoop is deze statafel eigenlijk niet, maar het is er wel eentje die je wil hebben. Waarom? De statafel heeft een parasolgat en dat betekent dat je mooie, zachte huidje eens niet verbrand op de jaarlijkse barbecue. En hoewel de parasol de meeste zon zal weghouden, is het niet te veel gevraagd dat deze statafel ook nog eens een uv-beschermingslaag op het tafelblad heeft. De positieve eigenschappen houden niet op, want het blad is beschermd tegen een sigaretten gloed én de tafel is krasvrij. Je kan daarom deze tafel beter zien als een investering in de toekomst. Want hoewel budget niet altijd kwantiteit betekent, is de kans vaak nog steeds groter dat je er minder lang mee kan doen.

Klik hier om de statafel te bekijken

Statafel Tectako

Prijs: €67,-
Afmetingen: Ø 60 x 74 / 114 cm

Waar de meeste statafels een blad van kunststof hebben, hoeft dat natuurlijk niet altijd het geval te hebben. Deze, specifieke statafel van het merk Tectako is gemaakt van roestvrij staal. Als de tafel een regenbui moe doorstaan, hoef je in ieder geval niet bang te zijn voor roestende plekken. Verder is het handig aan deze tafel dat deze verstelbaar is. Zo tover je je bistrotafel om in een statafel en andersom. De stempel ‘multifunctionaliteit’ kan daarom zeker op de statafel worden geplakt. Het onderstel van de tafel zorgt er overigens voor dat hij goed blijft staan.

Klik hier om de statafel te bekijken

Statafel vidaXL

Prijs: €86,99
Afmetingen: tafelblad is 50 x 50 cm, de hoogte 110 cm.

Als laatste benoemen we een tafel die niet alleen uniek is om zijn vorm, maar ook om het materiaal. Het tafelblad is vierkant en is gemaakt van het mooie, massieve acaciahout. Het is bijna een toevoeging aan het interieur van je tuin, in plaats van een tijdelijk ding dat je, zo snel als het feestje voorbij is, weer in de kast verstopt. Houdt er overigens rekening mee dat het blad er waarschijnlijk niet zo uitziet als op de foto. De nerven in het hout en de natuurlijke afwerking maken dat op elke statafel een ander blad zit. Het onderstel is gemaakt van ijzer en heeft een zwarte kleur. De uitstraling is chique en combineert de gevarieerde houtkleur met het strakke zwart.

Klik hier om de statafel te bekijken

Koopgids statafels

Mocht je binnenkort een feestje vieren, dan raden we je aan onderzoek te doen naar de verschillen in statafels. In deze beknopte, maar duidelijke koopgids lees jij waar je op moet letten bij de aanschaf van een statafel. Kijk maar eens naar de volgende punten:

  1. Hoogte: Statafels zijn er in verschillende hoogtes, dus het is belangrijk om de juiste hoogte te kiezen die past bij jouw behoeften en het type evenement waarvoor je ze wilt gebruiken. Een bistrotafel heeft namelijk andere afmetingen dan een statafel. Standaard statafels hebben een hoogte van ongeveer 110 cm, maar er zijn ook hogere en lagere varianten beschikbaar.
  2. Materiaal: Statafels worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, metaal of kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Houten statafels hebben een klassieke uitstraling, maar zijn misschien minder duurzaam. Metalen statafels zijn over het algemeen steviger en duurzamer, maar kunnen zwaarder zijn om te vervoeren en zijn soms niet inklapbaar. Kunststof statafels staan bekend als lichtgewicht en zijn gemakkelijk schoon te maken, maar zijn wat minder stabiel.
  3. Stabiliteit: Stabiliteit is een belangrijke factor bij het kiezen van statafels, vooral als ze worden gebruikt op evenementen waar mensen erop zullen leunen of erop zullen staan. Zorg ervoor dat de statafels stevig en stabiel zijn, met een stevige basis en eventueel een vergrendelingssysteem om te voorkomen dat ze inklappen tijdens gebruik.
  4. Design en stijl: Naast functionaliteit zal het uiterlijk van de statafels ook een rol spelen bij je keuze. Overweeg het design en de stijl van de statafels om ervoor te zorgen dat ze goed passen bij de sfeer en inrichting van de locatie waar je ze wilt gebruiken. Statafels zijn er in verschillende kleuren, vormen en afwerkingen, dus er is veel keuze om aan jouw esthetische voorkeuren te voldoen. Natuurlijk heb je ook hoezen, ook wel rokken genoemd, die de stijl van de tafel kunnen aanpassen.

En oh ja, vergeet niet een barkruk aan te schaffen voor mensen die wat moeilijk ter been zijn. Zo geef je de mogelijkheid hen van hun pijn of iets dergelijks te ontlasten.

0 Shares
Ook interessant