Koelbox Action, Lidl & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Kamperen mag dan niet gelijk staan aan iets dat luxe heet, maar door de jaren heen is het ons zeker makkelijker gemaakt. We staan in de meeste gevallen nog in verbinding met de buitenwereld, hebben toegang tot geweldige slaapzakken en hoeven niet bang te zijn dat ons tentdak midden in de nacht doorbreekt.

Een andere vorm van luxe die ons tijdens het kamperen wordt geboden, is een koelbox. Als je graag kampeert of bijvoorbeeld picknickt, dan weet je hoe belangrijk het is om je eten en drinken koel en vers te houden. Met name op warme dagen of in warme periodes wil je dat alles goed blijft. Maar met zoveel verschillende soorten koelboxen op de markt, kan het assortiment wat overweldigend zijn. In deze blog geven we je informatie over plekken waar je een koelbox kan kopen en informatie over de koelbox zelf. Een leuke toevoeging: de koelboxen zijn relatief goedkoop in aanschaf.

Koelbox Action

Helaas zullen we je moeten informeren dat er geen koelbox bij de Action te koop is. Daarentegen verkopen ze wel koeltassen, die we voorzien van een korte review.

Prijs: €2,99 (16 liter) of €3,99 (30 liter)

Voor een paar euro ben jij klaar jezelf een dag naar het strand te verslepen, waar je vervolgens kan genieten van het niet volledige gekoelde, maar redelijke koele biertje. Je hoeft geen vijf euro te spenderen aan iets dat ook vier keer zo goedkoop en kijkt tevreden voor je uit. De koeltas is wat je ervan verwachtte. Niet stevig, redelijk effectief, maar niet wat je van een koelbox kan verwachten. Overigens is het wel fijn dat de Action naast een koeltas ook de bijbehorende koelelementen aanbiedt. Je hebt hiermee misschien een kans dat je stukjes kaas niet eens zweten.

Klik hier om de koeltas te bekijken
Klik hier om de koelelementen te bekijken

Koelbox Lidl

Prijs: €83,99 (29 liter)

Hoewel de Rocktrail Elektrische koelbox CEK 29 B4 niet de enige koelbox is die bij de Lidl te koop is, is dit wel de enige die we zullen bespreken. Gezien deze bij uitstek de beste beoordelingen heeft en de ander klein en wel erg goedkoop is, is de keuze hierop gevallen.

De keuze is eveneens op de Rocktrail koelbox gevallen gezien deze elektrisch is. Je kan de koelbox aansluiten op 230V stopcontact en 12V-sigarettenaansteker, met andere woorden: je kan het aansluiten op een normaal stopcontact of in de auto aansluiten. Gezien de box tot wel 20 graden Celsius onder de buitentemperatuur kan koelen, hoef je je met een temperatuur van 30 graden je nog geen zorgen te maken. Je producten worden net iets boven koelkast temperatuur bewaard.

Met de interne ventilator heb je de mogelijkheid tot gelijkmatige koeling. Maar mocht je geen elektriciteit tot je beschikking hebben, dan voldoet een koelelement natuurlijk ook nog aan je eisen. En hoewel het een koelbox heet, is het ook een box waar je producten tot 65 graden kan warm houden.

Klik hier om de koelbox te bekijken

Andere budget keuzes

Gezien er eigenlijk nog maar één koelbox is beschreven, geven we nog een aantal andere budget keuzes op het gebied van koelboxen. Deze komen van verschillende winkels af en hebben ieder hun eigen features. Lees gauw verder en laat je inspireren.

Koelbox Decathlon

Prijs: €76,- tot €80,- (origineel €139,-) (27 liter)

De Wandelkoelkast Peme Ice-on 27L van Decathlon is een pareltje onder de koelboxen. Waarom? Het heeft de mogelijkheid temperatuur in te stellen én af te lezen. Zo kom jij er tijdig achter wanneer het te hard koelt of de temperatuur te hoog is. Het heeft niet alleen een functie om op te laden, maar ook een functie waarmee je andere apparaten kan opladen. Mocht je maar 1 stopcontact hebben, dan ben jij in ieder geval niet degene die hoeft te kiezen tussen geen contact met de buitenwereld of geschifte melk.

Waarom het een ‘wandelkoelkast’ wordt genoemd, is onbekend. Je zou het kunnen verklaren omdat het een koelkast is die verplaatsbaar is en waarmee je dus kan wandelen. Wat volgens ons dan wel weer een knap detail is, is dat er een eco-modus op de koelbox zit. Dat je voor de ene kleur meer betaald dan voor de ander, is bijzonder, maar niet ongebruikelijk.

Klik hier om de koelbox te bekijken

Koelbox Blokker

Prijs: €16,99 (12 liter)

Gezien de prijs kunnen we veronderstellen dat er enige vraagtekens omhoogkomen, al helemaal in vergelijking tot de boxen die eerder in deze blog werden beschreven. Toch staat deze erin en niet voor niets. De Connabride koelbox, te koop bij de Blokker, is namelijk ideaal voor in de auto. Tijdens het reizen heb je de mogelijkheid je vleeswaren voor de witte bolletjes of het glaasje yoghurtdronk nog enigszins correct te vervoeren.

De koelbox is dan wel niet op elektriciteit en je zal het dan ook met koelelementen moeten doen, maar het biedt zeker enig comfort. Vanwege de prijs kan je er ook niet veel meer van verwachten. De inhoud van 12 liter staat ongeveer gelijk aan een fles drinken, een klein assortiment aan broodbeleg en de reep chocola die mevrouw per se mee wilde nemen. Voor een autorit van een paar uurtjes zit je er in ieder geval goed voor.

Klik hier om de koelbox te bekijken

Koelbox Bol.com

Prijs: €95,99

Met de Tristar KB-7532 Koelbox 26 Liter die te koop is bij Bol.com, wanen we ons weer in de sferen van de koelbox van de Lidl. Hij is namelijk op te laden via een 12C aansluiting in de auto of gewoon in een stopcontact. De koelbox kan koelen tot 18 (dus bijna 20) graden Celsius onder de buiten temperatuur én kan verwarmen.

Wat deze koelbox aantrekkelijk maakt is het gemak dat deze koelbox met zich meebrengt. Het is een redelijk lichtgewicht en er zit een handvat aantast dat verder nauwelijks zichtbaar is. De deksel kan worden vergrendeld, maar is ook volledig afneembaar. Je hoeft niet bang te zijn voor een beetje viezigheid, gezien je de koelbox door al deze kenmerken gemakkelijk kan schoonmaken. Mocht je de versie van 26 liter te groot vinden, dan kan je ook gaan voor de 20 liter.

Klik hier om de koelbox te bekijken

Koelbox Bever

De winkel voor alles dat met buitenactiviteiten te maken heeft, ook wel bekend als Bever, heeft als vanzelfsprekend een assortiment aan koelboxen. Er wordt in deze blog slechts op eentje ingegaan.

Prijs: €69,95 (origineel €89,95) (26 liter)

We houden als Nederlands van multifunctioneel en laat deze koelbox dat nou precies zijn. Want hoewel deze box niet is uitgerust met een elektrische koeler, laat het ons wel iets zien dat nog niet eerder is gezien. Vanwege de robuuste deksel kan je de box als zitje gebruiken. Geen stress, het kan wel tot 113 kg dragen. Mocht je de koelbox niet als krukje gebruiken, dan kan je deze als tafel gebruiken. Er zitten twee bekerhouders in de deksel. En er is hierbij wederom geen reden tot paniek, omdat er niet met elektriciteit wordt gewerkt en je dus niets kapot kan maken als de beker omvalt.

Klik hier om de koelbox te bekijken

Koopgids koelbox

In deze, ietwat beknopte koopgids zullen we de belangrijkste factoren bespreken waar je op moet letten bij het kiezen van een koelbox, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Je kan op die manier genieten koude (of gekoelde) versnaperingen, waar je ook naartoe gaat. Bij het kiezen van een koelbox zijn er enkele belangrijke kenmerken om op te letten:

  1. Capaciteit: De capaciteit van de koelbox is belangrijk, afhankelijk van hoeveel voedsel en drankjes je wilt bewaren. Koelboxen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van klein genoeg voor een paar blikjes tot groot genoeg voor een hele familie. Bedenk hoeveel inhoud je wilt koelen en kies een maat die daarbij past. Veel koelboxen hebben ongeveer een inhoud van zo’n 20 tot 30 liter.
  2. Isolatie: De isolatie van de koelbox is van invloed op hoe lang hij de inhoud koel kan houden. Kies een koelbox met goede isolatie om de temperatuur langer te behouden, vooral tijdens warm weer. Als je bijvoorbeeld voor een elektrische koelbox gaat, dan kan je natuurlijk langer iets koud houden, zonder enige moeite.
  3. Draagbaarheid: Als je van plan bent om je koelbox mee te nemen op uitstapjes, let dan op de draagbaarheid ervan. Zoek naar koelboxen met handvatten, schouderriemen of wielen om het transport gemakkelijker te maken.
  4. Energiebron: Als je een elektrische koelbox overweegt, let dan op de energiebron. Sommige modellen werken alleen op netstroom, terwijl andere ook op 12V werken, waarmee je hem in de auto kan aansluiten. In sommige gevallen geeft de elektriciteit overigens veel meer voordeel dan alleen bij het koelen, omdat hij bijvoorbeeld in staat is aan te geven wat de temperatuur binnenin de box is.

Gebruik je verstand, let op de specificaties van de koelboxen, lees eventueel wat reviews en schaf een koelbox aan die voldoet aan je eisen.

0 Shares
Ook interessant