Voetbalshop retour: tips en trucs voor een stressvrije ervaring

0 Shares
0
0
0

Gemak, ruime keuze, geen fysieke reizen, vergelijken van prijzen en recensies zijn redenen waarom mensen graag online winkelen. En dat het iets is dat iedereen tegenwoordig wel doet, is geen geheim meer. Elke dag wordt er bij duizenden huizen aangebeld om een pakketje af te leveren. Onder andere kleding, gereedschappen en zelfs hele maaltijden worden aan hen afgeleverd.

Hoewel er dus veel voordelen kleven aan het online winkelen, is er ook één groot nadeel te omschrijven. En dat is… Het retourneren van pakketjes! Want waar er dagelijks ontzettend veel pakketjes worden verzonden, wordt misschien wel de helft daarvan weer geretourneerd. Iedere webshop heeft daarvoor zijn eigen voorwaarden, al komen ze ook wel veelal met elkaar een. In dit artikel vertellen we je precies hoe het zit bij de Voetbalshop. Lees je mee?

Voetbalshop?

Voor de ene zal de winkel bekender zijn dan voor de ander, maar de Voetbalshop is er voor iedereen. Met een uitgebreide selectie van voetbalschoenen, kleding, accessoires en teamgear, voldoet de webshop aan alle behoeften van spelers en fans. Het biedt toegang tot topmerken zoals Nike, Adidas en Puma, waardoor klanten, jij dus, kunnen profiteren van kwaliteitsproducten. Daarnaast voorziet Voetbalshop.nl in deskundig advies en uitstekende klantenservice, waardoor het de ideale winkel is voor voetbalenthousiasten. Met andere woorden, je kan de Voetbalshop zien als een startpunt voor alle voetballiefhebbers.

Spullen retourneren

Hoe deskundig het advies dan ook is geweest of hoe mooi het item ook is, waarschijnlijk ben je hier beland om te ontdekken hoe je iets moet retourneren. Gelukkig voor jou is dat zo gepiept, zolang je de volgende stappen goed uitvoert.

Stap 1: retourlabel regelen

Op het retourportaal log je als het ware in met je ordernummer en het e-mailadres waarmee je de bestelling oorspronkelijk hebt geplaatst. Je regelt hiermee het retourlabel of eigenlijk de QR-code waar DHL later een retourlabel voor je gaat printen. Dat is fijn, want dat betekent dat je gelukkig geen printer nodig hebt.

Let op: het ordernummer bestaat uit 10 cijfers, waarvan de eerste drie 100… zijn.

Stap 2: retour inpakken

Gezien Voetbalshop graag heeft dat alle items in originele, ongebruikte en onbeschadigde staat worden geretourneerd, is het verstandig om je pakket stevig te verpakken. Je voorkomt hiermee eventuele schade tijdens de verzending.

In het pakket zitten dus je te retourneren items en het retourformulier. Het retourformulier heb je gekregen bij de bestelling. Als je trouwens slim bent pak je alle bestellingen voortaan netjes uit, zodat je die verpakking kan gebruiken om eventueel iets terug te sturen, zoals je nu aan het doen bent.

Let op: retourformulier kwijt? Zet op een los briefje het ordernummer en reden van retour en voeg dat als vervanging toe aan het pakket.

Stap 3: retour opsturen

Ga nu met je pakketje naar het dichtstbijzijnde DHL ServicePoint, laat hier de retour QR scannen en neem het verzendbewijs mee naar huis, tot het moment je een ontvangstmail van Voetbalshop hebt ontvangen.

FAQ

Klinkt hartstikke simpel, maar hoe zit dat eigenlijk met dingen als de retourtermijn, terugbetaling en ruilen? Je leest antwoorden op dit soort veelgestelde vragen in het onderstaande overzicht.

Wat is de retourtermijn?

Je mag tot 60 dagen na ontvangst nadenken of je het artikel wil houden of niet. Het is dan niet de bedoeling dat je je voetbalschoenen op het veld uitprobeert, maar ermee doet wat je er in een winkel mee zou doen (bekijken, passen, binnen een rondje lopen, etc).

Moet ik ook betalen voor de retourkosten?

Nee, de kosten van het retourneren zijn voor rekening van Voetbalshop. Tenminste, als je het retourlabel via het retourportaal regelt en niet op eigen initiatief bij een willekeurige postverzender je pakket afgeeft. Bovendien zit je vast aan bovenstaande termijn.

Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Je krijgt, nadat Voetbalshop je pakket heeft ontvangen, binnen 24 uur een notificatie van terugbetaling. Het kan dan nog even duren voordat je je geld terugziet op je rekening/ in de factuur van een bedrijf als Klarna. Hierbij worden ook oorspronkelijke verzendkosten van de heenweg vergoed, als je de gehele bestelling retourneert. Heb je niet je (hele) geldbedrag terug gekregen? Dat kan meerdere redenen hebben:
– is een product gebruikt/ beschadigd, dan mag Voetbalshop een waardevermindering in rekening brengen
– gepersonaliseerde items kunnen niet worden geretourneerd en daarmee niet worden gerestitueerd.

Kan ik ook iets ruilen?

Het is helaas niet mogelijk om een product te ruilen. Wil je een item in een andere maat? Retourneer dan de verkeerde maat en plaats een nieuwe bestelling op de website. Je kan overigens een item niet reserveren bij de klantenservice.

Mijn pakket kreeg ik beschadigd binnen, wat nu?

Je mag het artikel gratis retourneren door een briefje met ordernummer en vermelding van de schade toe te voegen aan het pakket. Is het pakket binnen, dan zal er een nieuw pakket naar je worden opgestuurd. Mocht het item niet meer in jouw maat beschikbaar zijn, dan wordt er z.s.m. contact met je opgenomen.

Voorkomen dat je hoeft te retourneren

Wat natuurlijk nog fantastischer is dan het retourbeleid van Voetbalshop, is dat je het product in eerste instantie niet hoeft te retourneren. Het is daarbij belangrijk dat je goed je maat weet te schatten, dus:

  • Meet jezelf nauwkeurig op voordat je bestelt,
    (Schoenen: meet je voeten in de namiddag (wanneer ze wat uitzetten), gebruik een voetmetertool en controleer de breedte.
    Kleding: meet je borst, taille, heupen, binnenbeenlengte en/ of armlengte en vergelijk met de maattabel van het kledingstuk voor een goede pasvorm.)
  • Gebruik de maattabel van de webshop en
  • Lees de productrecensies voor pasvorminformatie.

We hopen dat je op deze manier voldoende bent geïnformeerd van het hele retourproces van Voetbalshop. Onthoud, voorkomen is beter dan genezen, al hoewel één keertje iets retour doen natuurlijk niet het einde van de wereld is.

0 Shares
Ook interessant

Wat zijn glaslatten?

Glaslatten zijn een essentieel onderdeel van ramen en deuren. Ze spelen een belangrijke rol bij het installeren en…