Verzwaringsdeken Action en meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Na een stressvolle dag is er niks beters om lekker onder een dekentje op de bank te liggen of in bed een serie te gaan kijken. We hebben een product voor je ‘in de aanbieding’, die dat ontspanningsmomentje nog veel en veel beter maakt.

Wat dat is? Een verzwaringsdeken. In deze blog lees je waar zo’n verzwaringsdeken goed voor is, maar ook waar je deze kan aanschaffen. Het mooiste eraan is, is dat ze helemaal niet duur hoeven te zijn. Zo koop je er al eentje bij de Action. Natuurlijk zijn er ook talloze andere winkels waar je een dergelijk product, voor een klein prijsje, kan aanschaffen. Benieuwd geraakt? Lees dan gauw verder.

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is een deken, die is ontworpen om druk uit te oefenen op het lichaam van de gebruiker. De deken is gevuld met materialen zoals glasparels of stalen kogeltjes. Verder zal het product variëren in gewicht, afhankelijk van de grootte van de deken en het gewenste effect.

Verzwaringsdekens worden vaak gebruikt om een diepe drukstimulatie te geven. Over het algemeen wordt gezegd dat de deken kan helpen bij het kalmeren van het zenuwstelsel en het verminderen van angst en stress. Sommige mensen vinden dat ze beter slapen met een verzwaringsdeken vanwege de die druk, terwijl anderen het gebruiken als een manier om te ontspannen tijdens de dag of om gevoelens van rusteloosheid te verminderen. Waarom iemand een deken aanschaft, verschilt dus per persoon.

Verzwaringsdeken Action

We starten deze blog bij een verzwaringsdeken van de Action. Ze hebben er welgeteld 1 in hun assortiment en daarmee wordt de keuze goed beperkt. Of dat positief of negatief is, laten we bij jou.

Prijs: €24,95
Afmetingen: 140 x 200 cm
Gewicht: 7 kg

Deze verzwaringsdeken is gevuld met glaskralen en dat is omhuld met polyester. Polyester is een synthetisch materiaal, dat de reputatie heeft dat het warmte vasthoudt en niet goed ademt. Je krijgt het daardoor lekker warm onder de deken. De grootte van de deken is trouwens perfect om op een, niet al te groot, bed te leggen. Mocht je partner geen fan zijn van de zwaarte van de deken, dan kan je de deken een kwartslag draaien en jezelf er volledig inwikkelen. Zeker weten dat jij tijdens een koude nacht geen last krijgt van de kou. Verder lijkt de deken van prima kwaliteit en is te koop voor een respectievelijke prijs.

Klik hier om de verzwaringsdeken te bekijken

Andere budget keuzes

Gezien de populariteit van het product is het logisch dat verzwaringsdeken ook ergens anders te koop zijn. We geven je verschillende opties, die variëren in grootte, prijs, gewicht en materiaal. Lees gauw verder en vind de deken die het beste bij jou past.

Verzwaringsdeken Hema

De verzwaringsdekens bij de Hema zijn niet per se goedkoop, maar er viel er eentje op die ons hart heeft gestolen. We hebben het namelijk over een verzwaringsdeken die geschikt is voor een kind.

Prijs: €45,-
Afmetingen: 102 x 152
Gewicht: 2,3 kg

Grijs met witte stippen. Dat is het design van de deken. Een klassiek Hema design. En met dat in gedachten lazen we ons verder in, in de specificaties van deze deken. Je kan je wel voorstellen dat volwassenen niet de enige zijn die stress kunnen ervaren. Deze deken is al geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Een kind dat geen fijne tijd heeft op school of gewoon een rotdag heeft gehad, breng je tot rust met (onder andere) deze deken. De deken is wasbaar en dus hoef je je geen zorgen te maken over de ‘frisheid’ van deze deken.

Klik hier om de verzwaringsdeken te bekijken

Verzwaringsdeken Litollo

Prijs: €54,95
Afmetingen: 150 x 200 cm
Gewicht: 6 kg

Deze deken van het merk Litollo is gemaakt van bamboe. Bamboevezels werken als een soort warmteregelaar. Daarmee is deken dan ook geschikt voor alle seizoenen. In plaats van plakkend polyester zal je zelfs op een warme lentedag nog behoefte kunnen hebben aan een deze deken. Houd er rekening mee dat het gewicht van de deken iets zegt over jezelf. Zo wordt aangeraden een deken van 6 kg aan te schaffen, als je zelf tussen de 45 en 69 kg weegt. Een te zware deken heeft een nadelig effect op de ervaring van de deken zelf en voelt als bijna oncomfortabel.

Klik hier om de verzwaringsdeken te bekijken

Verzwaringsdeken Ella

Prijs: €44,95
Afmetingen: 150 x 200 cm
Gewicht: 7 kg

‘Even wennen’. Dat is een reactie die de meeste mensen geven direct na de aanschaf van een verzwaringsdeken. Er zijn talloze voordelen die aan een dergelijke deken kunnen worden toegeschreven. Je wordt er niet alleen rustiger van, maar wordt ook meer uitgeslapen wakker. De nachten van 10 uur of langer kan je daarmee aan de kant schuiven, die dan weer plaats maken voor een standaard 8-urige nacht. Daar is niet alleen je partner blij mee, maar ook jij kan meer uit je dag halen, zoals je jarenlang gewend was. De verzwaringsdeken van Ella heeft een prima prijs, heeft een gezonde kwaliteit en is ook nog eens relatief duurzaam.

Klik hier om de verzwaringsdeken te bekijken

Verzwaringsdeken Beter Bed

Prijs: €69,95 (oorspronkelijk €99,95)
Afmetingen: 150 x 200 cm
Gewicht: 5kg

Ren liever nog vandaag dan morgen naar de winkel, want deze deken kan je niet laten liggen. Anders dan de al besproken dekens, heeft deze deken daadwerkelijk een mooi design. Het is gemaakt van zacht polyester en past perfect in een luxe slaapkamer. Het gewicht is niet heel hoog, maar zelfs nu wordt een verhoogde melatonine- en serotineproductie. Laten dat nou precies de stofjes zijn die nodig zijn voor een fijne slaap. Je hebt het gevoel dat je geknuffeld wordt, dat je veilig bent.

Klik hier om de verweringsdeken te bekijken

Verzwaringsdeken SimplyCosy

Prijs: €109,95
Afmetingen: 140 x 200
Gewicht: 8 kg

Je betaald wat, maar dan heb je ook wat. Deze verzwaringsdeken van SimplyCosy wordt inclusief hoes geleverd. Die hoes wil je, want deze is gemaakt van een ademende stof (katoen) en is wasbaar. De verzwaringsdeken zal niet beschadigen door het toedoen van de wasmachine. Zo blijven niet alleen de glasvezels beschermd, maar ook de beschermlagen van de glasvezels. Een win-winsituatie, noemen we dat. Niet alleen wij zijn enthousiast over deze deken, er zijn ontzettend veel positieve reviews over het product. Als we ergens wijzer van worden, dan is het wel de ongezouten mening van een hoop Nederlanders.

Klik hier om de verzwaringsdeken te bekijken

Verzwaringsdeken Emma

Prijs: €225,-
Afmetingen: 240 x 200 cm
Gewicht: 12 kg

Het lijkt wel alsof de dekens steeds duurder worden en dat klopt ook wel een beetje. Het bedrag van de deken bij de Action is meer uitzondering dan regel. Toch lijkt deze dan nog steeds mega duur. Maar, als je je realiseert dat het gaat om een grote tweepersoonsdeken, van wel 12 kg, dan valt het wel weer mee. Bovendien heb je bij Emma een 100% geld terug garantie, tot wel 100 dagen na de aankoop. Als blijkt dat je er toch niet helemaal je ei in kwijt kan, dan hoef je je geen zorgen te maken over het (bijna) immense bedrag dat je wel of niet terug zou krijgen.

Klik hier om de verzwaringsdeken te bekijken

Verzwaringsdeken Gravity-deken

Prijs: €119,-
Afmetingen: 135 x 200 cm
Gewicht: 6kg

Als laatste bespreken we de verzwaringsdeken, of ‘gravity deken’ van Gravity-deken. Het is een simpele deken, van een relatief klein formaat. Denk hierbij eerder aan een dekentje voor op de bank of een deken voor 1 persoon. Hij is slechts 6 kg zwaar en draagt bij aan een fijne mentale staat. De dekens zouden zelfs mensen en kinderen helpen met verschillende aandoeningen, zoals Tourette, maar ook ADHD en autisme. Je kan zowel de hoes als de deken uitwassen, maar kijk uit bij het uitwassen van de deken. Je wasmachine moet het gewicht van de deken wel kunnen dragen. Bij 6 kg zal dit geen probleem opleveren, maar denk eens aan een deken van 12 kg.

Klik hier om de verzwaringsdeken te bekijken

Koopgids verzwaringsdeken

Tot slot geven we graag een beknopte koopgids voor verzwaringsdekens. Zo voorkom je dat je de verkeerde deken aanschaft en je weer zit met een retourtje. Neem de punten aan als advies, maar maak uiteindelijk zelf de keuze voor welke deken je gaat.

  • Gewicht: bij de meeste dekens staat er wel een gewichtsindicatie bij. Mocht dat niet zo zijn, kies dan een verzwaringsdeken die ongeveer 10% van je lichaamsgewicht weegt. Het juiste gewicht oefent de juiste hoeveelheid druk op het lichaam uit.
  • Maat: De deken moet groot genoeg zijn om over je hele lichaam te passen, maar niet zo groot dat het overweldigend of onhandig is om te gebruiken.
  • Materiaal: Kies een materiaal dat ademend en comfortabel is voor jouw voorkeur. Veel verzwaringsdekens zijn gemaakt van katoen, maar er zijn ook dekens gemaakt van polyester, bamboe of andere materialen.

Met de drie bovenstaande tips kom je al een heel eind. Laat je inspireren door de dekens die we gedurende het artikel hebben genoemd en lig binnen een paar dagen onder een deken die aan jouw eisen voldoet.

0 Shares
Ook interessant

Wat is droomsap?

Wat zou het toch fantastisch zijn als elke nacht een feestje is. Een feestje om te slapen. Ongestoord,…