Dit neem je mee in je tas naar de sportschool

0 Shares
0
0
0

Hoe fijn is het om na je werk even de zinnen te verzetten door te gaan fitnessen? Zo kun je je energie kwijt en werken aan een fitter lichaam. Veel sporters nemen hun sporttas al naar het werk mee, zodat ze direct door kunnen en niet eerst via huis hoeven. Maar wat neem je precies mee naar de sportschool, welke spullen heb je écht nodig?

Veel vakken

Een tas met veel vakken kan uitkomst bieden als je zowel je werk- als sportspullen wilt combineren. Op die manier kun je, na afloop van het sporten, de sportspullen scheiden van de rest van je tas. Je wil natuurlijk niet dat gedragen sportkleding bij de overige inhoud van je tas terechtkomt. Bekijk dus goed wat je tijdens een werkdag nodig hebt en pak die spullen op een andere plek dan je sportpullen in. Een andere tip is om de zwaarste spullen onderin op te bergen, dat zorgt voor een goede verdeling als je de tas op je rug draagt.

Sportkleding en -schoenen

Het eerste om mee te nemen is natuurlijk je sportkleding. Denk bijvoorbeeld aan een sportbroek en een shirtje (zonder mouwen of met mouwen). Sportschoenen zijn ook een ‘must-bring’ naar de sportschool en dat geldt ook zeker voor een handdoek. Zo houd je het hygiënisch voor jezelf én voor andere sporters. Maak na een oefening het fitnessapparaat even schoon en ga door naar de volgende oefening.

Water en muziek

Vergeet daarnaast niet om een flesje water of een bidon mee te nemen. Tijdens het sporten zweten de meeste mensen en daarbij is het ook belangrijk om de vochtbalans weer op peil te brengen. Ook is het raadzaam om je lidmaatschapspasje mee te nemen om überhaupt naar binnen te komen bij je sportschool. Afhankelijk van op welke manier je sport, kan het fijn zin om oordopjes (en je telefoon) mee te nemen. Niet iedereen vindt het namelijk prettig om omgevingsgeluid te horen en wil zich daarom een beetje afsluiten door eigen muziek op te zetten. 

Eten

Een aantal sporters vindt het fijn om direct na hun training iets te eten, eventueel kun je dat dus ook meenemen in je tas. Tot slot lichten we een notitieboekje met pen uit, zodat je je trainingsschema kunt bijwerken. Maak je bijvoorbeeld gebruik van verschillende gewichten bij krachttraining, dan is het goed om te weten of én hoeveel progressie je boekt. Om dat logisch bij te houden kun je de gewichten per apparaat overzichtelijk noteren.

De geschikte tas

En dan de soort tas waarin je al deze spullen meeneemt. Er bestaan échte sporttassen, al zijn die minder praktisch om ook mee te nemen als je je werkspullen erin wil doen. Als je ervoor kiest om niet één tas aan te houden, is het handig om verschillende tassen te combineren. Bij sommige bedrijven kun je gebruikmaken van fitness via het bedrijf. Als bedrijfseigenaar of marketeer is het dan een slimme zet om de naamsbekendheid van jouw merk of bedrijf te vergroten. Laat je jouw logo op rugzakken drukken, dan heb je een effectief reclamemiddel in handen. De bedrukte tassen worden door een breed publiek gezien, niet alleen in de sportschool maar ook daarbuiten. Reizen jouw medewerkers of collega’s veel naar het werk? Denk dan eens na over opvouwbare tassen bedrukken met een opdruk zoals een reclametekst, bedrijfslogo of persoonlijke naam. Het voordeel hiervan is dat je deze makkelijk kunt opbergen als er geen spullen in zitten; ideaal tijdens het reizen!

0 Shares
Ook interessant
woman sitting while massaging her temple

Hoofdpijn na sporten

Oef, een bonkend hoofd na een intensieve sportsessie gebeurt je de laatste tijd vaker dan één keer. Het…