Een tafeltennistafel op het werk is een uitstekend idee

0 Shares
0
0
0

We spreken uit ervaring als we je vertellen dat een tafeltennistafel op kantoor een uitstekend, fantastisch en geweldig goed idee is. Tegenwoordig leven we in een tijd waar de aspecten van ‘werkplezier’ en ‘een positieve sfeer’ steeds belangrijker zijn. Een activiteit wat dan het welzijn van medewerkers bevordert, is niets teveel gevraagd.

Een voorbeeld is dus een tafeltennistafel. Om jou (of je werkgever) te overtuigen van dit leuke plan, zullen we in deze blog een aantal voordelen met je delen. Ook praktische tips voor de implementatie van het ‘gevaarte’ zullen voorbijkomen. Lees daarom maar gauw verder, want voor je het weet sta jij lekker te tafeltennissen in je pauze!

Voordelen

Lekker straight to the point beginnen we deze blog met een aantal voordelen van een tafeltennistafel op het werk. Neem de volgende punten dus goed in je op!

#1 Teamgeest

Tafeltennistafels op kantoor vormen een informele ontmoetingsplaats waar collega’s samenkomen, pauzes nemen en met elkaar communiceren op een ontspannen manier. Dit draagt bij aan een positieve teamdynamiek en versterkt de onderlinge band tussen medewerkers. Het gaat er namelijk niet om dat iemand wint, maar dat er samen wordt gespeeld en op een gezonde manier wat competitiviteit wordt laten zien. Zie je gelijk wie er graag op de voorgrond staat en wie beter is in ‘observeren’.

#2 Stressverlichting

Wat misschien nog wel het belangrijkste punt is, is dat het een manier biedt om stress te verminderen en je geest te ontspannen. De korte pauzes die men neemt, terwijl ze ook nog aan het bewegen zijn, zal de productiviteit aan het bureau verhogen. Na wat plezier kan de focus weer optimaal plaatsvinden. En, hoe beter het gaat op het werk, hoe fijner de sfeer is thuis, dus hoe meer er wordt bijgedragen aan een gezondere werk-privébalans.

#3 Werkgerelateerde vaardigheden

Tafeltennis vereist snelle reflexen, strategisch denken en anticipatie. Het regelmatig spelen van tafeltennis kan de cognitieve functies verbeteren en de creativiteit stimuleren, wat zich vertaalt naar verbeterde prestaties op het werk. Met andere woorden: werkgerelateerde vaardigheden krijgen een boost door het spelen.

Hoe implementeer je een tafeltennistafel op het werk?

Het succesvol implementeren van een tafeltennistafel op kantoor vereist zorgvuldige planning en overweging. We zullen je daarom over een aantal aspecten grondig informeren. Als je zoiets wil doen, moet je het namelijk wel direct goed aanpakken!

  • Ruimte en locatie
    Kies een geschikte ruimte op kantoor. Bij voorkeur is dit een aparte ruimte waar andere medewerkers niet van hun dagelijkse activiteiten worden gestoord. Mocht de mogelijkheid er zijn, dan zouden we het aanraden om het buiten in een binnentuin neer te zetten. En geen stress over onderhoud, betonnen tafeltennistafels kunnen in principe wel tegen een stootje.
  • Budget
    Stel een budget op voor de aanschaf van de tafeltennistafel en eventuele accessoires. Overweeg ook de kosten voor onderhoud en eventuele reparaties in de toekomst. Denk aan balletjes die verdwijnen, batjes die kapot worden geslagen en aanslag dat op de betonnen tafeltennistafel kan groeien.
  • Planning
    Het is natuurlijk nog wel de bedoeling dat er wordt gewerkt op kantoor en dus is zoiets als een planning wel nodig. Geef iedere medewerker bijvoorbeeld 10 minuten om even een extra pauze in te plannen. Het zijn geen kinderen, dus wie wanneer speelt, zal ongetwijfeld wel soepel verlopen. Een rondje om de tafel met de helft van het team, is óók nog altijd een plan!

Conclusie

Het implementeren van een tafeltennistafel op het werk is niet alleen een leuk extraatje, maar ook een investering in het geluk en de productiviteit van de medewerkers. Door het stimuleren van teamgeest, het verlichten van stress en het bevorderen van creativiteit draagt een tafeltennistafel namelijk bij aan een positieve werkomgeving waarin medewerkers gedijen. Wij wisten het wel…

0 Shares
Ook interessant