Het verbluffende vermogen van Frenkie de Jong

0 Shares
0
0
0

Bij het afgelopen EK in 2024 speelde Frenkie de Jong niet mee, hoewel hij wel degelijk onderdeel uitmaakt van ons Oranje elftal. De reden? De Jong is al enige tijd geblesseerd. Hartstikke vervelend voor de middenvelder, maar het is nu eenmaal het risico van het vak.

Wat we in elk geval nog wel weten, is dat De Jong aankomend seizoen ’24/25 nog gewoon bij FC Barcelona speelt. In deze blog zullen we dan ook aan de hand van die gegevens en nog meer informatie ingaan op wat nu eigenlijk zijn vermogen is. Het is een gegeven waar veel van zijn fans nieuwsgierig naar zijn, dus we zullen ons best doen om hen daarvan te informeren. Lees je ook gauw verder?

Van ASV Arkel naar FC Barcelona

Al op zeer jonge leeftijd werd het talent van Frenkie de Jong ontdekt. Het begon allemaal bij ASV Arkel, waarna hij nog voor zijn tiende levensjaar naar Willem II kon gaan. Toen hij net achttien was, kon hij daar dan ook gelijk in hun eerste elftal debuteren. Heel lang heeft het overigens niet geduurd, want al snel werd hij overgenomen door Ajax.

In de jaren bij Ajax, bleek De Jong succesvoller dan ooit. Sterker nog, hij speelde een cruciale rol in het team dat in 2018-2019 de Eredivisie en de KNVB Beker won en de halve finales van de UEFA Champions League bereikte. Gedurende zijn jaren bij Ajax, zag de markt zijn spelerswaarde steeds hoger worden. Dit zou uiteindelijk resulteren in interesse van buitenlandse clubs. En zo geschiedde het overigens ook, want in 2019 maakte hij voor een astronomisch bedrag van bijna 80 miljoen euro de overstap naar FC Barcelona. Je weet wel, een van de voornaamste voetbalclubs van de wereld.

Aanzienlijke successen

Frenkie de Jong heeft ook aanzienlijke successen geboekt met het Nederlands elftal sinds zijn debuut in 2018. Hij heeft meer dan 50 interlands gespeeld en is een onmisbare kracht op het middenveld. Helaas miste hij natuurlijk het afgelopen EK, maar we hebben er vertrouwen in dat zijn enkelblessure.

Vermogen en inkomsten

Voor de niet-kenner onder ons: het is niet zo dat De Jong al die miljoenen euro’s heeft gekregen van zijn transfer. Echter is het wel zo dat dat bedrag invloed heef top de hoogte van zijn salaris. Bij FC Barcelona mag je er vanuit gaan dat zijn bruto jaarsalaris meer dan twintig miljoen euro bedraagt. En dat staat dan nog los van bepaalde bonussen die hij zou krijgen, vanwege onder andere zijn loyaliteit voor de club.

Het maakt Frenkie de Jong een echte multimiljonair, al hoewel iedereen weet dat dat niet écht gelukkig maakt. Wat hem wel gelukkig maakt, is namelijk zijn vrouw Mikky, met wie hij onlangs trouwde en een kindje kreeg, genaamd Miles. Kijk eens naar onderstaande, zoete foto’s. Dat is toch té mooi?

Conclusie

Met andere woorden, Frenkie heeft miljoenen op de bank staan en dat heeft hij verdiend met zijn successen in het voetbal. Hij is verder ook gelukkig in de liefde en heeft zelfs een gezinnetje gesticht. We zijn benieuwd of hij ooit nog eens Barcelona zal verlaten voor een andere voetbalclub, maar daar hebben we geen weet van. Misschien is dat volgend jaar, of pas aan het einde van zijn carrière. Who knows

0 Shares
Ook interessant