Beste fietslift (Beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde fietslift – onze nummer 1 van 2023

Wij hebben onderzocht dat de M-Wave fietslift, de beste fietslift op de markt is. Deze fietslift heb je al voor maar een paar tientjes in huis. Doormiddel van een katrollen systeem kan je de fiets omhoog takelen. Dit kost je niet veel kracht. Meer over deze fietslift vind je verderop in dit artikel. 

Introductie 

Je bent bij dit artikel terecht gekomen omdat je opzoek bent naar de beste fietslift. Of je hebt een aantal prangende vragen over fietsliften. Wij gaan je in dit artikel op weg helpen. Een fietslift is ontzettend handig wanneer jij veel in de weer bent met je fiets. Iedere week ben je wel weer aan het sleutelen. Het is dan handig wanneer je fiets op een goede ergonomische werkhoogte in de lucht hangt. 

Maar er zijn ook veel liefhebbers die een fietslift aanschaffen omdat ze dan meer ruimte in de schuur creeren. Doordat je fiets in de lucht hangt heb je automatisch meer ruimte op de grond. Op deze manier kan je dus meer fietsen kwijt in de schuur. Dit is ook handig wanneer je bijvoorbeeld duurdere fietsen hebt waar geen fietsen tegen aan gezet mogen worden. Denk aan een dure racefiets of aan een elektrische fiets. Wij geven je nog veel meer informatie over een goede fietslift in dit uitgebreide artikel.  

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede fietslift

Draagvermogen 

Het eerste waar je op moet letten bij het aanschaffen van een fietslift is het draagvermogen. Want niet iedere fiets is even zwaar en een fietslift kan maar tot een bepaald gewicht tillen. Wanneer je een elektrische fietslift hebt zal hij waarschijnlijk meer aan kunnen dan een handmatige fietslift.

Gebruiksvriendelijkheid 

Nummer twee waar wij denken dat je op moet letten bij de aanschaf van een fietslift is de gebruiksvriendelijkheid. Hoe makkelijk kan je bijvoorbeeld een fiets in de lucht takelen. Heb je hiervoor veel kracht nodig of kan je dit met een druk op de knop doen? 

Constructie en montage 

Wanneer je een handige harry bent kan je waarschijnlijk met het grootste gemak een fietslift monteren. Een goede constructie en montage is echter ontzettend belangrijk. Om je fiets zo veilig mogelijk op te kunnen hangen moet dit wel kunnen in jouw schuur. Is de fietslift niet te zwaar voor het plafond van je schuur bijvoorbeeld? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen bij het aanschaffen van een nieuwe fietslift. 

Passend voor jouw fiets

Het is natuurlijk ook belangrijk dat jouw fiets en de fietslift bij elkaar passen. Dit betekent bijvoorbeeld dat je de ophanging goed kan monteren aan je fiets. Sommige fietsen hebben bredere stangen of frames. Hierdoor zijn ze niet gemaakt voor alle fietsliften. Dit is zeker iets om op te letten bij het aanschaffen van een fietslift. 

Reviews

Als laatste is het altijd belangrijk om te kijken naar de reviews en klantenbeoordelingen. Op basis hiervan kan je vaak de meeste informatie vergaren. Zo wil het nog wel eens zijn dat een product er op voorhand goed uitziet. Tot je de klantenbeoordelingen hebt gelezen van het product. Dan maak je misschien toch een andere keuze. 

5 Beste Producten

#1 M-Wave fietslift 

Op onze nummer één staat een fietslift die je zeker in huis wil hebben. Zo is hij beoordeeld door bijna 100 mensen, en heeft hij een 4,8 gekregen. Dat is ontzettend hoog bij zo veel beoordelingen. Wij hebben gekeken waarom hij zo goed beoordeeld is en waarom jij hem dus zou moeten aanschaffen. Wanneer we kijken naar de beoordelingen en opzoek gaan naar een 1 sterren review, dan zien we dat hij het verkeerd had ingevuld. Hierdoor is het een 1 ster geworden in plaats van vier sterren. Dit staat er dan ook bijgeschreven. 

De montage is ontzettend eenvoudig van de M-Wave fietslift. Dit komt mede door de bijgeleverde handleiding. Hierdoor kan het bijna niet meer misgaan. Heb jij een boormachine in huis, dan kan je gewoon gelijk aan de slag en heb je geen extra handen nodig om hem op te hangen. Het is wel slim om een goede plek uit te zoeken zodat hij niet in de weg hangt met andere fietsen. 

Je ziet vaak dat er beschadigingen komen op een fiets die je aan het plafond op hangt. In de meeste gevallen heeft dit te maken met de haken. Maar bij de M-Wave fietslift hebben ze gekozen voor rubberen haken. Hierdoor krijg je geen schade aan de lak van je dure fiets. Heb jij een dakkoffer, dan krijg je speciale bevestigingskoorden om ook je dakkoffer op een veilige manier met dit systeem op te hangen. De maximale draagkracht is 57 kg. Dit is iets om goed rekening mee te houden tijdens jouw aankoop. 

De kritische noten voor dit product zijn er eigenlijk niet. Zo is iedereen lovend en wanneer je daarom opzoek bent naar een goede fietslift zou je moeten kiezen voor de M-Wave Fietslift. Wij zijn dan ook helemaal verkocht en de reden dat hij op nummer één staat in deze lijst mag wel duidelijk zijn. 

#2 Takel & CO Elektrische fietslift 

We hebben hard gezocht naar de beste fietsliften. Er zijn een aantal verschillende modellen op de markt, en deze moest er toch echt tussen komen. Dit is een duurdere versie fietslift voor de echte professional. Dit is namelijk een elektrische fietslift. De Takel & CO Elektrische fietslift is er één die je zeker in de schuur wil hebben wanneer je vaker bezit bent met je fiets en op een professionele manier je fiets wil monteren of repareren. In fietsenzaken maken ze dan ook vrijwel allemaal gebruik van deze fietslift. 

De elektrische takel is in tegenstelling tot andere fietsliften gemaakt met een hijsband. Dit zorgt voor veel meer stabiliteit en draagkracht. De reden waarom er bij handmatige fietsliften geen gebruik wordt gemaakt van een hijsband is omdat deze vaak een stuk zwaarder zijn om te tillen. Maar doordat deze automatisch gaat hoef je er maar weinig aan te doen. Daarnaast is de draagkracht dus ook een stuk hoger. Zo heeft hij een trekgewicht van maar liefst 125 kg en heeft hij een maximaal draagvermogen van 200 kg. Dat is vele malen meer dan andere fietsliften in deze lijst. 

De elektrische motor hang je op aan het plafond. Omdat het gaat om een professionele fietslift is het goed om hem zo professioneel mogelijk op te hangen. Ben jij zelf niet zo handig of heb je niet de juiste apparatuur, dan raden wij je aan om een professional ernaar te laten kijken. Hij zal beter weten hoe je deze fietslift zo goed en veilig mogelijk monteert. Daarnaast zit er een bedieningsunit. Deze hangt zodat je er gemakkelijk bij kan. De knoppen spreken voor zich waardoor jij je nooit gaat vergissen. 

Mocht je dus een professionele fietslift in huis willen, dan is dit een fietslift die je zeker wil aanschaffen. Hij biedt je juiste bescherming en stabiliteit aan je fiets. Je kan hem makkelijk op hoogte krijgen zonder hinder of last aan je rug of gewrichten. Een ideaalmodel dus voor de doe-het-zelfver.

#3 Century Goods fietslift 

Op de derde plek in deze lijst komt de Century Goods fietslift. Deze fietslift kan je erg eenvoudig monteren aan het plafond. Hij heeft een draagkracht van maar liefst 60 kilogram. Hierdoor kan je iedere standaard fiets makkelijk ophangen zonder problemen. Je fiets repareren, schoonmaken of monteren wordt vanaf nu een stuk makkelijker door de Century Goods fietslift

Wij zijn natuurlijk nog verder gedoken in deze fietslift en hebben daarom de beste in’s en out’s op een rij gezet voor je. Zo heeft hij dus een draagkracht van 60 kg. Dit is voldoende voor iedere gemiddelde fiets van tegenwoordig. Het is wel belangrijk dat je bij elektrische fietsen goed oplet of er nog een accu op de fiets gemonteerd zit. Hierdoor kan de fiets een stuk zwaarder zijn waardoor het draagsysteem onder spanning kan komen te staan. Wanneer je meer dan 60 kg ophangt aan het systeem, ben je niet verzekerd. Ook is het goed om te weten dat de montage altijd goed moet verlopen. Dit betekent dat jij zelf verantwoordelijk bent voor het professioneel monteren van de fietslift aan een plafond. 

Je krijgt bij Century Goods niet zomaar een pakket opgestuurd. Ze zorgen ervoor dat jij gelijk alles in huis ontvangt. Dit betekent dat jij een duidelijke handleiding krijgt hoe je een fietslift zo goed mogelijk kan monteren. De gebruikshandleiding is in zowel Nederlands, Engels als in het Frans. Zo weet je dus zeker dat je altijd de juiste taal te pakken hebt bij het monteren. Alle onderdelen worden erbij geleverd. Van de bouten tot de moeren, dit zodat je zo snel mogelijk je fiets kan ophangen aan de fietslift. 

Gebruiksvriendelijkheid is voor veel mensen erg belangrijk. Dit vonden ze ook bij Century Goods. Zo hebben ze ervoor gezorgd dat je met het grootste gemak jouw fiets de lucht in krijgt. Aan de haken kan je jouw fiets ophangen en vervolgens kan je doormiddel van een katrol je fiets de lucht in hijsen. Met minimale inspanning heb jij je fiets op de goede hoogte. Nu kan je het touw afbinden en beginnen aan de klus. 

#4 230 Volt Elektrische fietslift 

Op nummer twee vond je al een elektrische fietslift. Maar de prijs is misschien niet voor iedereen te betalen. Daarom hebben we ook gezocht naar een goede goedkopere elektrische fietslift. Zo kwamen we uit bij de 230 Volt Elektrische fietslift. Deze fietslift is niet zo sterk als zijn elektrische broer hierboven. Hij kan in totaal 100 kg dragen. Dat is dus nog steeds wel een stuk sterker dan een handmatige fietslift. 

Het handige vinden wij dat deze fietslift zeker niet alleen voor fietsen is gemaakt. Juist doordat hij iets meer kracht heeft kan hij ook andere materialen de lucht in trekken. Heb je bijvoorbeeld een mooi bootje? Dan kan je deze doormiddel van de elektrische fietslift gemakkelijk de lucht in hijsen. Ook wanneer je bijvoorbeeld een boot moet verven kan je alleen de voorzijde omhoog kantelen. Zo heb je alle ruimte en tijd om hem van alle kanten te schilderen. Van fiets tot een dakkoffer en van een ladder tot een kajak. Je kan van alles kwijt aan het plafond van jouw schuur. Superhandig!

De elektrische fietslift is zelf 11 kg. JE hebt dus wel even wat hulp nodig bij het monteren van de fietslift. Dit is dan ook iets dat wij adviseren wanneer jij de fietslift gaat gebruiken. Ga niet zomaar aan de slag, maar laat een professional met je meekijken bij het monteren van een elektrische fietslift. Het is natuurlijk goed om te kijken naar de ruimte die je hebt om hem op te hangen. Maar nog belangrijker is dat je weet wat je doet, dit zodat je het veilig doet. Want een elektrische fietslift heeft een ander systeem dan een handmatige fietslift. Je hebt met elektriciteit te maken bijvoorbeeld. Dit moet wel goed aangesloten worden. 

Ook bij deze fietslift wordt er gekozen voor hijsbanden in plaats van een ketting of een koord. Dit is stukken sterker en steviger dan een normaal koord. Hierdoor zal je fiets een stuk stabieler in de lucht hangen. Veel fietsenmakers zweren daarom bij een elektrische fietslift ten opzichte van een handmatige fietslift. Wij zijn het hier helemaal mee eens. Vooral wanneer je regelmatig met een fiets in de weer bent wil je zo’n model in huis. Je krijgt bij deze fietslift alle onderdelen geleverd zodat je hem met gemak zelf kan monteren. Bestel je de fietslift nu, dan heb je hem volgende week al in huis. 

#5 Ophangsysteem voor fietsen 

Er zijn veel fietsliften, maar misschien wil jij ook wel heel iets anders. Daarom hebben wij in plaats van een traditionele fietslift een ophangsysteem voor fietsen op nummer vijf gezet. Deze is vooral voor jou als je een makkelijk opbergsysteem wil voor jouw fietsen en andere materialen. Zo is dit ophangsysteem snel te monteren en kan je er ontzettend veel spullen op kwijt. Zo is hij bijvoorbeeld gemaakt voor zeven verschillende fietsen. Maar je kan ook kiezen voor twee fietsen, fietshelmen, je fietspomp en andere toebehoren. Hij is dus niet uitsluitend bedoeld voor fietsen. 

Het ophangsysteem is vooral bedacht om zo efficiënt mogelijk op te bergen. Dit betekent dat je meer ruimte hebt voor andere spullen in de schuur. Vaak denk je namelijk niet aan het opbergen in de hoogte maar van nature willen wij mensen al snel gaan stapelen. Dan gebruik je vooral veel van de vloer. Dit ophangsysteem zorgt ervoor dat jij ook de hoogte in gaat en de muren gebruikt. Een fiets kan je veilig ophangen door een ingenieuze hanger. Aan de beugel kan jij jouw fietsband bevestigen. Door de zwaartekracht en tegendruk zal je fiets blijven hangen aan de muur. Het lijkt bijna alsof je fiets aan het zweven is. 

Naast het efficiënt gebruiken van de ruimte in je schuur, zorg je er automatisch ook voor dat je alles kan opbergen op één en dezelfde plek. Je hebt al je fietsaccessoires op één plaats. Zo hoef je nooit meer de hele garage te doorzoeken naar een fietspomp of die ene fietshelm. De installatie is erg makkelijk. Je krijgt alle beugels erbij om zo veilig mogelijk te werk te gaan. Daarnaast kan je ook de montage zelf doen met de bijgeleverde instructies. Maar wil je het toch liever niet zelf doen? Vraag dan die handige buurman om hem voor je te installeren. 

Conclusie 

Er zijn een aantal verschillende fietsliften, maar het grootste verschil tussen de fietsliften is of ze handmatig bediend moeten worden of dat je het elektrisch kan doen. Wanneer je het elektrisch kan doen moet je er wel rekening mee houden dat ze sneller stuk kunnen gaan dan een handmatige fietslift. Wij zijn ook tot de conclusie gekomen dat een simpele fietslift helemaal niet duur hoeft te zijn. Er zijn dure op de markt, maar de nummer één fietslift is een goedkopere handmatige fietslift. Ook zien wij dat fietsen steeds meer veranderen. Hou hier vooral rekening mee wanneer je een fietslift koopt. Je wil wel dat de bevestigingsbeugels goed passen op jouw model fiets. 

Veelgestelde vragen 

Hoe werkt een fietslift?

Zeker niet alle fietsliften werken op dezelfde manier. We kunnen dus geen éénduidig antwoord geven. Het heeft vooral te maken met de manier waarom hij gemaakt is. Zo kan de ene fietslift gemaakt zijn met een mechanisch draaisysteem. Maar de andere werkt misschien wel met een contragewicht. Zo werkt iedere fietslift weer op een andere manier. 

Kan ik zelf een fietslift installeren?

Het is goed om te weten dat je fietslift veilig geïnstalleerd moet worden met de juiste apparatuur. Maar wanneer jij deze in huis hebt of kan lenen, dan kan je gemakkelijk zelf een fietslift installeren. Weet wel wat je doet, dit betekent dat je let op de juiste montage zodat het stevig hangt na afloop. 

Hoeveel kan een fietslift dragen?

Een gemiddelde fietslift kan tussen den 50 en 100 kilo dragen. Dit is dan weer afhankelijk van het model dat je kiest. Er zijn ook fietsliften op de markt die veel meer gewicht kunnen dragen. Vaak betaal je hier dan ook meer geld voor. 

Wat kost een fietslift?

Het klinkt misschien duur, een fietslift. Maar je hebt voor een paar tientjes al een fietslift in huis. Dit zijn goedkopere systemen, maar hoeven zeker niet onder te doen voor de duurdere systemen. Wil je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maken ga je voor een elektrisch model. Maar hiervoor betaal je al snel een paar honderd euro. Let je dus op de kosten? Dan is een goedkope handmatige fietslift aan te raden. 

0 Shares
Ook interessant