Beste voetbalschoen (beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

De Adidas Performance Predator Freak .3 is de meest gekozen voetbalschoen door voetballers in Nederland. Hij heeft over het algemeen een fijne pasvorm en de stretch inleg zorgt ervoor dat hij altijd lekker zit. Ook heeft hij een hoge enkelsupport voor meer stabiliteit in jouw schoten. 

Introductie 

Wanneer je opzoek bent naar een goede voetbalschoen wil je de juiste keuzes maken. Er zijn veel verschillende voetbalschoenen op de markt. Zo heb je tegenwoordig de professionele voetbalschoenen die al snel boven de honderd euro uitkomen. Maar je hebt ook de goedkopere modellen van nog geen 30 euro. Wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen deze voetbalschoenen? Ga je er beter van voetballen? 

In deze blog geven wij je onder andere kooptips. Waar moet je precies op letten? Van voetballen op kunstgras tot de beste lichtgewicht voetbalschoenen. Ook bescherming is belangrijk, dus vertellen wij je er meer over. Natuurlijk geven wij je ook de top 5 beste voetbalschoenen van dit moment. Welke voetbalschoen wordt door de meeste voetballers gekozen? Heb je aan het einde van dit artikel tot nog vragen over voetbalschoenen? Dan hebben wij een lijst met meest gestelde vragen gemaakt. Na dit artikel weet jij precies welke schoen bij jou past! 

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede voetbalschoen 

Ondergrond 

Het is als eerste belangrijk dat je weet waar je gaat voetballen. Zo kan je voetballen op gras, zoals de meesten doen. Maar het kan ook zijn dat je gaat voetballen op een kunstgras of in de zaal. Dan heb je weer heel ander soort voetbalschoenen nodig. 

Gewicht

Professionele voetballers maken gebruik van de lichtste voetbalschoenen. Het lijkt bijna alsof ze niets aan hun voeten hebben. Dit is om ervoor te zorgen dat ze sneller zijn in een de sprint. Maar ook wendbaarder wanneer ze moeten wegdraaien van een verdediger. Het gewicht is wel afhankelijk van speelstijl, voor verdedigers kan dit weer anders zijn. 

Materiaal 

Van welk materiaal is jouw voetbalschoen gemaakt? De meeste voetbalschoenen zijn tegenwoordig gemaakt van synthetische materialen. Waar vroeger toch veel meer gebruik werd gemaakt van leer. Een leren voetbalschoen zal langer meegaan en zorgt vaak voor een betere pasvorm. Synthetische en kunststof materialen zijn lichter en vaak goedkoper. 

Bescherming 

Voetbal kan er hard aan toe gaan. Je kan blessures oplopen wanneer er hard spel gespeeld wordt. Daarom moeten voetbalschoenen ook de juiste bescherming bieden. Een voetbalschoen moet dus stevig zijn. Bij sommige voetbalschoenen heb je zelfs goede enkelsupport. Deze zorgt ervoor dat je extra ondersteuning hebt waardoor je minder snel blessures zal oplopen. 

Pasvorm

Niet iedere voetbalschoen is gemaakt voor iedere voet. Een goede pasvorm bij een voetbalschoen is erg belangrijk. Kijk dus altijd goed naar recensies van andere gebruikers. Wanneer je bijvoorbeeld brede voeten hebt, dan zal je heel ander soort voetbalschoenen nodig hebben dan bij smalle voeten. Het dragen van een schoen is daarom best belangrijk. Online bestellen is natuurlijk handig omdat de prijzen vaak veel aantrekkelijker zijn. Maar ga eerst eens naar een sportspeciaalzaak waar ze veel voetbalschoenen hebben. Hier kan je ze testen en passen. Op deze manier weet je zeker dat je geen miskoop doet.  

5 Beste producten 

#1 Adidas Performance Predator Freak .3 voetbalschoen

Wanneer we het over een andere dimensie voetbalschoen hebben, dan komt al snel de Adidas Performance Predator Freak .3 naar voren. Deze voetbalschoen is van een andere wereld. Hij heeft alle features van een professionele voetbalschoen alleen dan is hij voor iedereen betaalbaar. Zo zijn er kindermaten van onder de 40 euro. Dat is voor een zo’n voetbalschoen van hoge kwaliteit een bizarre prijs. De prijs- kwaliteitverhouding van deze schoen ten opzichte van andere voetbalschoenen is geweldig. Met deze voetbalschoen ga jij superieure balcontrole ervaren. Zo is deze alleen gemaakt voor de echte snelle en behendige voetballers. 

Paul Pogba is één van de grote aanprijzers van deze voetbalschoen. Zo draagt hij ze altijd wanneer hij een voetbalwedstrijd heeft. Inmiddels speelt Paul Pogba bij Juventus en weet hij daar nog steeds de sterren van de hemel te spelen. Het bijzondere aan deze voetbalschoen is de Demonskin. Dit zorgt ervoor dat hij kan schieten met nog meer effect. Boven op de schoen vind je allemaal kleine karteltjes. Wanneer jij de bal raakt zorgt dit voor een extra effect. Hierdoor worden je tegenstanders compleet verrast. Dit bijzondere uiterlijk hebben ze geprobeerd om helemaal door te voeren in de onderzijde van de schoen. Hierdoor heb je sowieso de mooiste voetbalschoen van iedereen op het voetbalveld. 

We hadden het in de intro al even benoemd, maar de Adidas Performance Predator Freak .3 heeft een hoge hiel. Deze hielsupport zorgt ervoor dat hij steviger op de grond staat. Je enkels verzinken bijna met het gras waardoor je aangehecht zit wanneer je aan het rennen bent of moet schieten. Daarnaast is het ook een stukje veiligheid. Want dit zorgt ervoor dat je bij een tackel meer stabiliteit ervaart. Daardoor zal je minder snel je enkel verzwikken. Steeds meer voetballers gebruiken enkelsupport in hun voetbalschoenen. 

De prijs is dus een reden om voor deze voetbalschoen te gaan, maar inmiddels hebben wij je nog een aantal redenen gegeven. Je kan zelf kiezen voor welke ondergrond je kiest met deze voetbalschoen. Zo zijn ze gemaakt voor zowel kunstgras als natuurgras. Jijzelf maakt dus de keuze die bij je past. 

#2 Nike Superfly 9 Club voetbalschoen 

Ze weten altijd weer met mooie namen te komen bij voetbalschoenen. Vaak zien we dat een voetbalschoen in dezelfde periode wordt gepresenteerd als een bijpassende voetbal. De Nike Superfly 9 Club voetbalschoen is ook zo’n model. Maar om de bijpassende voetbal ga jij hem natuurlijk niet aanschaffen. Wij geven je een aantal redenen waarom je 100% gaat kiezen voor deze voetbalschoen. 

Hij heeft een normale pasvorm met een goede vetersluiting. Er zijn ook veel schoenen die gebruik maken van een elastiekensluiting. Hierdoor kan je echter niet zelf bepalen hoe strak je de voetbalschoen draagt. Bepaalde voetballers, misschien ben jij er ook wel zo één, kiezen ervoor om de voetbalschoen strak te dragen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld beter sprinten of ben je wendbaarder. Dat is dus een groot voordeel van een voetbalschoen zoals de Nike Superfly 9 Club. Daarnaast heeft hij een erg fijne en comfortabele voering. In de winter zorgt dit dan ook wel wat warmere voeten. In de zomer zorgt deze voetbalschoen echter voor genoeg lucht. Zo raak je niet snel oververhit tijdens een voetbalwedstrijd. 

Ben jij iemand die nog wel kan werken aan zijn balbeheersing? Bijvoorbeeld bij het aannemen van een moeilijke pas? Dan zijn deze voetbalschoenen misschien wel wat voor jou. Want door de textuur op de bovenzijde van de schoen kan jij een voetbal veel beter aannemen. Ook wanneer iemand hem op hoge snelheid bij je inspeelt. Ook wanneer je natuurlijk een goede balbeheersing bezit kan deze schoen alsnog erg fijn zijn. Om nog beter te worden. 

Deze voetbalschoen van Nike komt in verschillende kleuren. Hij is gemaakt van synthetisch leer en textiel. De pasvorm is erg goed in vergelijking met veel andere stugge voetbalschoenen. Wij geven deze schoen daarom een plek op de tweede plaats in deze lijst. 

#3 Nike Zoom Superfly 9 Academy voetbalschoen

Deze voetbalschoen van Nike kon niet uitblijven in deze lijst. Zo is dit een schoen die enorm veel verkocht wordt. Dit is met een goede reden. Want één van de belangrijke onderdelen bij een voetbalschoen is dat hij niet te zwaar is. Zo weten ze steeds lichtere voetbalschoenen te ontwikkelen tegenwoordig. Dit is één van de lichtste voetbalschoenen op de markt. Voetbal jij lekker met je blote voeten? Ga je maar al te graag op het strand voetballen met vrienden? Dan is deze voetbalschoen zeker aan te raden, want het voelt alsof je op je blote voeten aan het voetballen bent. 

Deze voetbalschoen is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Wil je hem helemaal in je eigen kleuren laten drukken en bewerken? Dan is dit zelfs mogelijk om te doen. Zo kan je de Nike Zoom Superfly 9 Academy van A tot Z op maat laten maken. Voetbal jij met bepaalde kleuren? Dan kan je de schoen hier helemaal op aanpassen. Daarnaast kan je bij de voetbalschoen ook kiezen voor hogere of juist lagere enkelsupport. Deze enkelsupport is belangrijk om minder blessures te krijgen. Ze zeggen over deze schoen dat hij de perfecte pasvorm heeft. Iets wat je wil wanneer jij een schoen online besteld. 

De Nike Zoom Superfly 9 Academy voetbalschoen is gemaakt van een ultradunne NIKESKIN laag. Dit is een gepatenteerde laag die geen enkel ander merk zal gebruiken. De noppen staan in verschillende posities waardoor jij een veel betere stabiliteit hebt bij het schieten. Voor veel professionele voetballers is dit dan ook een reden om te kiezen voor deze voetbalschoen van Nike. De noppen op je hielen zorgen ervoor dat je beter kan afzetten wanneer je bijvoorbeeld een kopduel moet winnen. Ook wanneer je snel moet afzetten bij een explosieve start is dit perfect. 

Deze voetbalschoenen van Nike zijn ontwikkeld om te zorgen voor meer demping en support in je voeten. Hierdoor krijg je minder snel blessures. Iets dat je wil wanneer je vaak op het voetbalveld staat. Dit is een perfecte schoen voor iemand die meerdere dagen in de week traint op hoog niveau. 

#4 Nike Phantom GX Academy voetbalschoen

De Nike Phantom GX Academy voetbalschoen is gemaakt in vier verschillende kleuren en modellen. Je kan hem tot in de puntjes personaliseren wanneer je hem bij Nike besteld. Maar wil je hem het goedkoopst en de ‘’gewone’’ modellen, dan kies je gewoon voor de link in dit artikel. Hij heeft net als de Academy voetbalschoen hierboven een NikeSkin innovatieve laag. Hierdoor voelt het alsof de schoen voor jouw voet gemaakt is. Dit komt omdat ook de technische buitenlaag goed beweegt met jouw voet. De Flexygroeven zorgen voor extra balgevoel op de raakvlakken. Dit hebben speciaal ontworpen voor al jij snel en behendig met de bal aan je voet wil vertrekken. 

Er is bij dit model gekozen voor de tri-star noppen. Deze noppen van Nike zorgen ervoor dat je met de Nike Phantom GX Academy voetbalschoen ontzettend snel kan starten. Maar het zorgt er ook voor dat je wendbaarder wordt, er zal niemand zijn die je gemakkelijk bij kan houden wanneer jij deze schoen aan trekt. Zoals ze bij Nike zelf zeggen: ‘deze speciale tri-star noppen zorgen ervoor dat jij het volledige veld kan domineren’. 

Normaal moet je altijd je voetbalschoenen tot mensenheugenis inlopen. Maar wanneer jij voor de Nike Phantom kiest hoeft dit niet. Deze schoen heeft namelijk een lijnen en een structuur die bij iedere voet gemakkelijk aansluit. Daarnaast verminderd deze ook irritatie aan je voeten. Dit is toch iets dat veel voetballers ervaren wanneer ze nieuwe voetbalschoenen dragen. 

Er zijn tegenwoordig steeds meer kunstgrasvelden. Je voetbalt nog maar zelden om een veld met echt gras. Daar moet je dan ook op letten wanneer je voetbalschoenen koopt. Voetbal jij ook nog regelmatig op natuurgras, dan is dit een perfecte voetbalschoen. Hij heeft namelijk de noppen en de structuur voor deze twee soorten gras. Zo biedt hij de juiste stabiliteit waardoor je techniek niet achteruit zal gaan, ongeacht de ondergrond. Op deze manier krijg je ook minder snel blessures. Want op een kunstgrasveld kan je snel blessures oplopen. Maar door de juiste schoenen en het juiste merk aan te schaffen verminder je deze kans. 

#5 Adidas Copa Mundial 

Er zijn nog steeds veel voetballers die al die techniek van tegenwoordig maar niets vinden. Dat is niet gek, want het moet steeds gekker. Er zijn steeds meer foefjes die worden toegevoegd en misschien hoeft dat helemaal niet van jou. Zo heb je de Adidas Copa Mundial. Dit is een echte klassieker en daarom kon hij niet ontbreken in deze lijst. Dit is dan ook nog steeds een erg goed verkochte voetbalschoen en over de hele geschiedenis van de voetbalschoen de beste die er verkocht is. Het leer is van hoge kwaliteit waardoor je er soms tot wel 3 jaar op kan voetballen wanneer je hem goed onderhoud. 

De buitenkant van deze schoen is gemaakt van kangoeroe leer. Hierdoor krijg je meer gevoel in de bal. Dit is wel ook een reden om je voetbalschoen eerst goed in te lopen. Maar wanneer je hem hebt ingelopen zal je merken dat hij als gegoten zit. Her leer zal zich namelijk vormen om je voeten. In totaal vind je 12 noppen onder deze voetbalschoen. Deze noppen zorgen in in totaliteit voor dat jij meer stabiliteit zal ervaren bij ieder schot. De noppen zijn ook gemaakt voor twee verschillende ondergronden. Zo kan je ze aandoen tijdens een potje voetbal op kunstgras, maar zijn ze ook geschikt voor op natuurgras. Tegenwoordig met de vele verschillende velden en ondergronden is dat natuurlijk erg fijn. 

De reden dat er veel mensen kozen voor deze voetbalschoen vooral vroeger is omdat hij gemaakt is van hoogwaardige materialen. Dit was dan ook één van de duurste voetbalschoenen en veel profvoetballers maakten gebruik van de Adidas Copa Mundial. Er zijn veel review video’s online te vinden over deze schoen. Wil jij dus zeker weten dat je iets goeds aan gaat schaffen? Dan is het slim om eens online te kijken naar de verschillende video’s. 

Wij hebben gekozen voor de 5de plek in deze lijst. De voetbalschoenen hierboven zijn allemaal een stuk technischer. Je zal met deze schoen misschien iets minder snel uit de voeten zijn, maar hij is wel vele malen duurzamer dan veel van de andere schoenen die je hierboven ziet. 

Conclusie 

We zijn tot de conclusie gekomen dat de ene voetbalschoen zeker niet de andere voetbalschoen is. Wij hebben ons vooral gericht op de voetbalschoenen voor op gras en kunstgrasvelden. Dit omdat er tegenwoordig steeds meer op kunstgras wordt gevoetbald. Het zit hem vooral vaak in de pasvorm of een voetbalschoen je goed past of niet. Maar toch zijn er een aantal voetbalschoenen die veel meer worden gekozen door voetballers dan anderen. Nike en Adidas zorgen samen toch voor de meeste verkochte modellen in Nederland. Under Armour is een opkomend merk en Puma blijft toch nog een beetje achter in de verkoopcijfers. 

Veelgestelde vragen 

Hoelang gaat een voetbalschoen gemiddeld mee?

Het hangt af van hoe vaak een voetbalschoen wordt gebruikt of hij lang mee zal gaan. Zit je op voetbal en train je 1x in de week en speel je 1x een wedstrijd per week? Dan zal een voetbalschoen tussen de 6 maanden en een jaar meegaan. Voor kinderen kan dit zelf korter zijn omdat ze sneller uit hun voetbalschoenen groeien. 

Moet ik een voetbalschoen een maat groter kopen? 

Ja, er wordt vaak gezegd: koop je voetbalschoen een maat groter. Dit is helemaal waar, want doordat jij veel beweegt in je voetbalschoenen heb je ook meer ruimte nodig. Hierdoor is het slim om een voetbalschoen één maat groter te halen. 

Welke verschillende noppen zijn er? 

De noppen van voetbalschoenen zijn erg belangrijk. Er zijn 4 veelvoorkomende voetbalschoen noppen. De VG (Vaste grond), MG (Multifunctionele grond), KG (Kunstgras grond), ZG (zachte grond). Het is goed om te kijken op welke ondergrond jij het meest zal gaan voetballen. Ook zijn er voetbalschoenen met opschroef noppen. 

Kies is voor leren of synthetische voetbalschoenen?

Wij zouden adviseren om te kiezen voor leren voetbalschoenen. Vooral wanneer je voeten niet meer groeien. Ze zorgen namelijk voor een betere pasvorm. Voor kinderen wordt er vaker gekozen voor synthetische voetbalschoenen. Dit omdat ze vaak goedkoper zijn. 

Wat zijn professionele voetbalschoenen? 

Een professionele voetbalschoen is ontwikkeld om veel mee te voetballen. Vaak zijn ze lichter en gemaakt van betere kunststoffen. Er zijn zelfs voetbalschoenen die op maat worden gemaakt voor profvoetballers. 

0 Shares
Ook interessant

Wat is droomsap?

Wat zou het toch fantastisch zijn als elke nacht een feestje is. Een feestje om te slapen. Ongestoord,…