Wat is het vermogen van Jeremie Frimpong?

0 Shares
0
0
0

Als je niet er niet echt van op de hoogte bent wie Jeremie Frimpong is, dan zal het je verbazen dat de speler van Oranje nauwelijks Nederlands spreekt. Als we je daarna vertellen dat Frimpong wel in Nederland is geboren, maar in zijn jeugd al naar Engeland verhuisde, begrijp je het misschien weer wat beter.

In deze blog zullen we het overigens niet echt hebben over de afkomst van Frimpong, maar eerder op zijn carrière. Hoe heeft deze er tot nu toe uitgezien? En een nog interessantere vraag: wat heeft het hem in de tussentijd allemaal opgeleverd. Lees het antwoord op deze vragen en nog veel meer relevante informatie in deze blog.

Van geen voetbal naar jong talent

Het zou je maar gebeuren. Ben je voor een keertje aan het voetballen op een jeugdtoernooi, word je ineens gescout door één van de grootste clubs in het land. Het gebeurde Jeremie Frimpong, wie op tamelijk jonge leeftijd werd gescout door Manchester. Hij doorliep alle jeugdteams om in zijn senioren tijd allereerst te belanden bij de club Celtic. Heel lang bleef hij daar niet hangen, want in 2021 besloot hij zich aan te sluiten bij het Duitse Bayer 04 Leverkusen. Hier speelt hij in 2024 overigens nog steeds.

Ghana of Nederland?

Goed om te weten is dat Frimpong Ghanese ouders heeft. Toen hij in zijn jeugd voor Jong-Oranje begon te spelen, was het dan ook niet gek dat hij ook een aanbod kreeg van het Ghanese nationale elftal. Gelukkig (voor ons) koos hij ervoor om voor Nederland te spelen. Dat bleek voor hemzelf een juiste keuze te zijn, want op het EK van 2024 is de beste jongeman daadwerkelijk in actie gekomen.

Jeremie Frimpong in actie voor het Nederlands Elftal

Frimpong speelt op de rechter flank. Hoewel hij redelijke successen boekt, is het in Nederlandse team nog weleens een gedoe. Tenminste, er wordt door critici weleens afgevraagd of hij en Denzel Dumfries wel de beste combi ooit zijn, op dat gebied. Ach, we zullen vanzelf wel zien wat het doet in de resultaten.

Vermogen en salaris

Maar goed, toen Frimpong bij het Schotse Celtic speelde, viel hij op. Hij viel zelfs in zo’n mate op, dat er een paar Duitse ogen erg geïnteresseerd om de hoek kwamen kijken. Sinds een aantal jaar speelt hij daardoor voor Bayer 04 Leverkusen, maar wat verdient de jongeman daar eigenlijk mee?

Nou, helemaal zeker weten we niet of Frimpong wel in Duitsland blijft, maar hij zou eerder in 2024 hebben bijgetekend tot 2028. Dat zou onder de voorwaarden zijn van een totaal salaris van 20 miljoen euro, wat 4 miljoen euro per jaar betreft. Er van uitgaande dat Frimpong de afgelopen jaren ook minimaal tonnen op jaarbasis heeft verdiend, zit hij er goed bij. Tenminste, daar denken andere Engelse en zelfs Franse clubs anders over, want zij zouden hun interesse ook erg hebben geuit naar het overnemen van deze verdediger.

Ergens gaan we er vanuit dat Frimpong inmiddels wel miljonair is, maar dat weten we helaas niet zeker. Hij heeft nog nooit benoemd wat er op zijn bankrekening staat, wat er binnenkomt en wat er uitgaat, dus dat is voor ons een beetje onduidelijk. Net zoals dat voor jou waarschijnlijk ook zou zijn. Nou ja, we hopen dat het gewoon goed met hem gaat en hij zijn familie trots kan blijven maken met hetgeen wat hij doet. Dat hoop jij toch ook?

0 Shares
Ook interessant

Nadelen fatbike

Tijdens de ongelofelijke hype én na ondergang van de VanMoof fietsen, veranderde het straatbeeld. Afgezien van alle ‘normale’…