Massage gun Action, Lidl & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Na een intensieve trainingssessie zijn je spieren erg vermoeid en voelen ze bijna pijnlijk aan. Je benen sleep je stapje voor stapje naar voren en je kan niet meer. Halverwege de trap kijkt je partner met een klein glimlachje je aan. ‘Gaat het?’, hoor je vanaf bovenaan het trappenhuis komen.

Hoe dan ook zit je met spierpijn bij deze blog aan het juiste adres. We bespreken namelijk een massage gun. Het is een handig hulpmiddel dat je gebruikt om jezelf te masseren en wordt vaak gebruikt om spierpijn en spanning te verminderen. Al bij een winkel als de Action zou je een dergelijk apparaat kunnen vinden. Vind je het daar niet, dan kan je altijd verder lezen voor een massage gun van de Lidl of andere winkels.

Massage gun Action

Helaas, helaas, we zijn (of jij bent) te laat. Er was in het verleden een prachtige aanbieding voor een massage gun bij de Action. Wat zeggen we, er waren zelfs drie verschillende guns beschikbaar. Omdat we niet houden van teleurstelling, hebben we een alternatief gevonden. Eentje die verdacht veel lijkt op degene die ze bij de Action verkochten en als je het ons vraagt is het zelfs exact dezelfde. Lees maar gauw verder.

Silvergear Professionele Massage Gun

Prijs: €39,99

Je zou kunnen zeggen dat je voor elke tien euro die je betaald een ander opzetstuk krijgt. Je krijgt er namelijk, voor alle hoofdrekenaars onder ons, vier. De ronde kop gebruik je voor de grotere spiergroepen, de kogelkop voor je arme, arme rug en met de U-kop plezier je je wervels. En dan heb je er nog een, die lekker multifunctioneel is en voor je hele lichaam werkt, herkenbaar als de platte kop. Het is trouwens zo dat de stimulatie van de gun de bloedcirculatie stimuleert en daardoor het herstel wat sneller gaat. Bovendien is de kans op blessures al wat geslonken en sta je stevig, met beide benen op de grond.

Klik hier om de massage gun te bekijken

Massage gun Lidl

We gaan door naar een van onze andere favoriete winkels, namelijk de Lidl. Wat veel mensen niet weten is dat je er veel meer dan alleen boodschappen kan kopen. Zelfs veel meer dan het assortiment aan niet-eten dat je in de winkel kan vinden. Denk aan servies, denk aan allerlei tuinspullen en zo ook een massage gun. Ook de Lidl had hier in het verleden diverse aanbiedingen van en in het huidige assortiment is er nog ééntje te vinden.

Silvercrest Massage gun

Prijs: €69,99

Silvergear, Silvercrest, ‘po-tee-to, po-taa-to’. Zoiets, maar dan anders. Het gaat namelijk om een wel degelijk andere massage gun dan degene die we hiervoor beschreven. Zo heb je al te maken met andere opzetstukken. Lees: een kogelkop voor kleine spiergroepen, een spiraalvormige kop voor diep spierweefsel, een u-vormige kop voor je onderrug of achillespees en een platte kop voor je hele lichaam. De afzonderlijke koppen zijn ieder ook nog eens in intensiteit aan te passen. De ene spier zal de massage namelijk (letterlijk) harder nodig hebben dan de ander. Overigens is het zo dat de gun na een kwartier automatisch uitschakelt. Te veel ‘stress’ op een spier is niet goed.

Klik hier om de massage gun te bekijken

Andere budget keuzes

Zoals beloofd volgen hier andere winkels, of eigenlijk budget keuzes als het gaat om massage guns. Wees je ervan bewust dat de prijs iets zegt over de kwaliteit van het apparaat. Er zijn ontzettend veel, lees ontzettend veel, massage guns die honderden euro’s kosten. Als je echt professioneel aan de slag wil gaan, kan je wellicht beter daarnaar kijken. Aan de andere kant, dat iets goedkoop is, betekent niet per definitie dat iets slecht in kwaliteit is.

Massage gun Tunturi

Prijs: €71,-

Een mini massage gun, ideaal om te vervoeren, noem je dat. Zo kan je door de dag heen triggerpoints laten ontspannen. Triggerpoints zijn pijnlijke knopen in spieren die bijvoorbeeld ontstaan door overbelasting of spanning. Tegen de knoop in je nek kan je wel tot ziens zeggen. Zo ook met deze massage gun, die niet alleen klein in formaat, maar ook groot in power is. Het heeft namelijk een drukkracht van 23 kg, wat betekent dat in de meeste gevallen de gun zijn snelheid ‘gewoon’ behoudt. Je kan de gun vervoeren in zijn koffertje en op plaats van bestemming hoor je bijna niks, want de gun is nagenoeg geluidloos. Een prima ding, als je het ons vraagt.

Klik hier om de massage gun te bekijken

Massage gun Sanbo

Prijs: €64,99

Je kan tot 40% dieper masseren dan andere massage apparaten. Dat klinkt voor ons als muziek in de oren. Een massage gun gebruik je niet alleen na het sporten, je kan hem ook prima gebruiken ter ontspanning. Door de trillingen en percussieve bewegingen heeft het apparaat een mogelijke, stress verminderende werking. Het algemene gevoel van ontspanning wordt groter en groter, wat fijn. Laat de massage gun van Sanbo je daar nou bij kunnen helpen. Weet wel dat de gun na een kwartier uitschakelt en dat is niet voor niets. Wil je een blessure voorkomen, is de kans op een blessure nog steeds mogelijk. In dat kwartier zit je overigens met zes intensiteit standen en vijf verschillende koppen wel goed.

Klik hier om de massage gun te bekijken

Massage gun Blokker

Prijs: €40,-

De massage gun is dan wel te koop bij de Blokker, van de Blokker zelf is deze niet. Dat is natuurlijk niet erg, maar we willen geen misleidende kop neerzetten. Weet dat je deze alleen bij de online webshop kan aanschaffen. Heb je de gun aangeschaft, dan kan je je spieren blij maken met 3200 pulsen per minuut en 8 niveaus van intensiteit. Je laadt de gun met een USB snoer op en dat betekent dat hij tijdens gebruik in een draadloze vorm wordt gebruikt. Zowel voor als na je sportsessie zal jij je spieren kunnen opwarmen en laten ontspannen met de gun. Wat ontzettend fijn, deze gun, voor een redelijk lage prijs.

Massage gun Massager

Prijs: €49,99

Onder de Spaanse zon, aan het zwembad, ligt er iemand met een massage gun in zijn handen. Of wij dat zijn? Zeer zeker niet. Of jij dat bent? Zeer zeker wel. Deze massage gun is namelijk zo compact, dat je hem met gemak mee op reis kan nemen. Nadat deze tijdens de gymsessie aan de lader heeft gezeten, kan jij er daarna net zo lang van genieten. Maar, zoals we wel vaker hebben gezegd, zet de gun niet langer dan een kwartier op dezelfde spier(groep). Omdat je vakantie al zo stressvol is (not), krijg je er ook nog eens een stressbal bij. Dus, in de handen van je partner de gun, in je linkerhand de stressbal en in je rechterhand een heerlijke cocktail. Zie jij het al voor je? Wij in ieder geval wel.

Klik hier om de massage gun te bekijken

Massage gun Merkloos

Prijs: €19,99

Heb je weinig geld of wil je niet veel geld uitgeven aan een massage gun, dan is de massage gun zonder merk wellicht iets voor jou. Voor een schamel bedrag (zo noemen we het maar even, in vergelijking tot alle bovenstaande gun) heb jij een mooie gun in je handen met wel vier opzetstukken. Verder is het apparaat draadloos en geeft hij een mooie druk op je spieren. Er is slechts één klein dingetje aan deze gun en dat zijn de recensies. Ontzettend veel mensen klagen over de kwaliteit van het apparaat. Hij zou snel kapot gaan en als hij het al doet, is de batterij lang niet wat er van een batterij kan worden verwacht. Bovendien hebben sommige een gebruikt exemplaar gekregen en als we ergens niet van houden, dan is het dat wel. Weet je wat voor risico je neemt.

Klik hier om de massage gun te bekijken

Koopgids massage gun

We eindigen de blog met een beknopte koopgids. In één overzicht zie je hierdoor waar je nou eigenlijk op moet letten of wil letten. Doe met de tips wat je wil, maar lees ze in ieder geval door. We zijn er, met veel plezier, om je te helpen.

  • Kracht en snelheid: Massage guns hebben meestal instelbare snelheden en krachtniveaus, dus zorg ervoor dat je een model kiest dat voldoende krachtig is om aan je behoeften te voldoen.
  • Massagekoppen: Elk type massagekop heeft een ander effect op de spieren. Ben je opzoek naar een massage gun voor je benen, weet dan dat je een kop zoekt die daarvoor geschikt is.
  • Batterijduur: Moet je elk half uur de gun opladen, zit hij aan een draad of kan je de gun week naar week zonder opladen te gebruiken?
  • Geluidsniveau: De beste apparaten maken behoorlijk wat geluid. Echter zijn er genoeg massages die erop zijn ontworpen dat geluid niet of nauwelijks te maken. Zit je op de bank een film te kijken, dan kan je in ieder geval de film nog verstaan.

Strek die stijve benen en sprint vandaag nog na de winkel. Kan je na je toch wel optimistische hardlooprondje de massage gun gelijk in gebruik nemen.

0 Shares
Ook interessant
padel racket and bright balls on tennis court

Padel regels uitgelegd

We weten niet precies hoe, maar padel groeide in korte tijd uit tot een populaire sport, gespeeld door…