Het vermogen van Ronaldo: hoe rijk is de voetballer echt?

0 Shares
0
0
0

Messi of Ronaldo? Zeg jij het maar. Vraag je het aan FIFA, dan paraderen beide spelers met maar liefst drie titels van ‘beste voetballer’ rond. In Europa staat Messi op dat gebied één puntje voor. Maar goed, waar hebben we het dan ook over. Laten we het erop houden dat de Portugees (Ronaldo) en Argentijn (Messi) beiden de sterren van de hemel spelen.

In deze blog laten we Messi even voor wat hij is en focussen we ons met name op Ronaldo. En, om het in het specifiek maar even aan te geven, we focussen ons op het vermeende vermogen van de beste Ronaldo. Een spoiler: Ronaldo hoeft, als hij wil, zijn leven lang niet meer te werken, mocht hij nu stoppen.

Dé mijlpaal van 2020

Niet om het even hoor, maar Ronaldo behaalde in 2020 toch wel een degelijke mijlpaal. Hij was namelijk de eerste actieve team-sport speler, wie met alleen maar zijn carrière, de grens van 1 miljard dollar aan inkomsten overschreed. Deze prestatie markeerde een belangrijk moment in de sportwereld en benadrukte Ronaldo’s status als een van de meest succesvolle en invloedrijke atleten ter wereld. Zijn inkomsten kwamen overigens, ondanks je misschien anders denkt, niet alleen uit het voetballen. De grootste bedragen kwamen uit:

  • lucratieve contracten met Real Madrid, Al-Nassr, Manchester United en Juventus
  • endorsementdeals met grote merken als Nike, Herbalife en Clear (m.a.w. hij heeft levenslange contracten met deze merken)
  • investeringen in diverse bedrijven
  • de lancering van zijn eigen mode- en lifestylemerk, CR7, welke bestaat uit merkkleding, accessoires, hotels en gyms.

Dus, laten we het erop houden dat hij het absoluut niet slecht doet. Bovendien is zijn aanwezigheid op sociale media ook ontzettend groot. Dit versterkt zijn marketingkracht enorm en draagt aanzienlijk bij aan zijn inkomsten. Wat dat betreft is ‘Cristiano Ronaldo’ opzichzelfstaand al een merk. Weet je alleen al hoeveel shirtjes er worden verkocht met zijn naam op de achterkant?

Huidig vermogen

Je zou stellen dat het vermogen van Ronaldo in de afgelopen jaren nog meer is gestegen. Maar, dat is waar we je even op de rem moeten zetten. Althans, daarmee bedoelen we dat je inkomsten niet gelijk staan aan je vermogen. Sterker nog, je geeft wellicht wel meer uit dan je lief is en daarom is het vermogen eigenlijk altijd later dan dat bedrag. Bij Ronaldo zal het erop neerkomen dat hij een vermogen heeft van honderden miljoen euro’s. De schatting ligt ongeveer op rond de 500 miljoen dollar, dus dat is genoeg om van rond te komen, dachten we zo.

Einde carrière

Die beste Ronaldo, die wordt in 2025 alweer 40 jaar. Tijd om te gaan stoppen, zou je misschien denken? In elk geval kan hij al ongeveer de vader zijn van sommigen in zijn team. Er zullen bovendien vaker lichamelijke kwaaltjes gaan opspelen en uiteindelijk moet je daarover een keuze maken. Een keuze maken, voordat het ‘te laat is’ om het zomaar te zeggen. Maar ja, wat is het voetbal zonder Ronaldo en wat is het Portugees nationale team zonder Ronaldo? Of is dat misschien wat overdreven gezegd…

0 Shares
Ook interessant
padel racket and bright balls on tennis court

Padel regels uitgelegd

We weten niet precies hoe, maar padel groeide in korte tijd uit tot een populaire sport, gespeeld door…