Roxane Knetemann: vermogen, getrouwd, opleiding en meer informatie

0 Shares
0
0
0

Kijk, het is niet zo dat je ouders definiëren wie jij bent. Echter is het wél zo dat je ouders voor de genen hebben gezorgd die jij in je lichaam hebt lopen. Het bloed dat door je aderen stroomt, bevat een mix van cellen en andere deeltjes, zoals zij die ook in hun lichaam hebben lopen. Als dan bijvoorbeeld je vader ergens in uitblinkt, dan kan het zomaar zijn dat jij dat ook doet.

En zo, zo zou je dat ook kunnen stellen bij Roxane Knetemann. We vertellen je graag over haar bekende ouders, maar ook over die Knetemann zelf eigenlijk is. Met andere woorden, deze blog is gewijd aan een oud prof-wielrenster, wie een bijzondere geschiedenis kent. Benieuwd? Schroom je dan niet om direct verder te lezen!

Wie is Roxane Knetemann?

Roxane Knetemann is een Nederlandse wielrenster, geboren op 1 januari 1987. Ze is de dochter van de legendarische Nederlandse wielrenner Gerrie Knetemann. Roxane heeft zelf ook een succesvolle carrière in het wielrennen gehad, waarbij ze heeft deelgenomen aan verschillende nationale en internationale wedstrijden. Af en toe won ze ook een wedstrijd, maar haar bekendheid zoals je die bijvoorbeeld bij Marianne Vos kent, is geen sprake van. Niet erg, maar toch wel een belangrijk punt waar je het over kan hebben. Anyway, inmiddels Is Knetemann al een langere tijd gestopt met professioneel wielrennen, maar is niet helemaal van dat toneel verdwenen.

Opleiding

Tussen 2006 en 2019 reed Knetemann voor verschillende ploegen. Intussen had ze ook nog tijd om een opleiding te volgen, wat wij relatief knap vinden. In elk geval studeerde ze maar liefst vier jaar lang aan de Hogeschool Utrecht, waar ecologische pedagogiek op het programma stond.

In haar carrière heeft ze niet niks gedaan, want ze werkte wel degelijk een tijdlang in de jeugdzorg én was coach en pedagoog bij TalentNED. Bij dat laatste zorgde ze ervoor dat jonge talenten goed werden begeleid in hun road to het professioneel wielrennerschap. Een ontzettend belangrijke taak welke door genoeg mensen nog wordt onderschat.

Van wielrennen naar hardlopen

Eén manier waarop Knetemann na haar carrière nog in de spotlights is gebleven, is door haar ‘sportieve carrièreswitch’. Zo koos ze ervoor om van wielrennen naar hardlopen over te stappen. De reden hiervoor is, omdat je met minder trainen in hardlopen gewoon meer rendement kan halen. Van 20-25u wielrennen, ging ze over tot een aantal uur in de week hardlopen. In 2022 was daar een hoogtepunt, want toen liep ze in een fantastische tijd de gehele marathon uit.

Een andere manier waardoor ze zich nog in de spotlights bevindt, is door aan te schuiven bij talkshows. Zo was ze een tijdlang een semi-vaste bargast bij Vandaag Inside. Echter viel het bij lang niet iedereen in de smaak, haar praatjes en staat ze in die zin niet echt in een mooi daglicht. Aan de andere kant is dat iets persoonlijks en zijn er dus ook genoeg mensen die haar wél erg leuk vinden.

Getrouwd

Even terug naar een leuk onderwerp over deze vrouw en dat is dat ze een relatie heeft met oud-profwielrenner Wim Stroetinga. Sterker nog, het stel is op 28 oktober 2023 in het huwelijksbootje gestapt. Het stel is dolgelukkig en we hopen dat ze dat nog voor een langere tijd blijven.

Ennûh, over Wim Stroetinga gesproken, deze beste man zit nog wel in het wielrennen. Hij is sinds enige tijd de sport director van GreenEDGE Cycling. Het is een Australisch team dat hun renners over de hele wereld actief mee laat doen. Hoewel wij zelf niet zo veel van wielrennen afweten, zijn we er relatief zeker van dat ze het meer dan prima doen.

Ambities van Knetemann

Tja, what next, you might ask. In elk geval weten we van Knetemann dat ze medio 2024 een baan heeft als analist bij de NOS. Ook is ze co-commentator bij NOS Sport. Of ze ook nog actief is als pedagoog, durven we op dit moment niet te zeggen.

Wat we nog kunnen stellen, is dat we alleen maar kunnen hopen dat deze jongedame haar dromen najaagt. Als ze nog ambities heeft om ergens in uit te blinken, wie zijn wij dan om haar tegen te houden? Het is niet alsof het haar niet gegund is om een of andere reden, als ze maar doet wat ze leuk vindt. Enfin, we zullen vanzelf zien wat er op haar bordje komt te liggen.

Vermogen

En dan nog één laatste dingetje, velen lijken geïnteresseerd te zijn in het vermogen van Roxane Knetemann. Helaas is het antwoord op deze vraag moeilijker dan je wellicht denkt. De reden hiervoor is dat we niet in haar portemonnee kunnen kijken. Ook zijn bepaalde beloningen van gewonnen wedstrijden onbekend. En wie zegt bijvoorbeeld dat ze sommige bedragen niet al lang heeft uitgegeven aan spullen. Met andere woorden, de hoogte van het vermogen van Knetemann is onbekend. Ze zal er vast een goede boterham van kunnen eten, anders had ze misschien wel een ander carrièrepad gekozen. Wellicht dat je erachter kan komen wanneer je het haar gewoon vraagt.

Conclusie

In deze blog hebben we het een en ander over ex-profwielrenster Roxane Knetemann gehad. Hoewel ze inmiddels alweer jarenlang niet aan het fietsen is, heeft ze in die carrière toch wel degelijk successen behaald. We hopen dat ze in haar huidige werkzaamheden de successen behaald die ze nog wil behalen en wensen haar al het geluk van de wereld. Met een leuke man aan haar zijde moet dat overigens vast goed komen!

0 Shares
Ook interessant
padel racket and bright balls on tennis court

Padel regels uitgelegd

We weten niet precies hoe, maar padel groeide in korte tijd uit tot een populaire sport, gespeeld door…