Cody Gakpo: afkomst, vriendin, vader en meer

0 Shares
0
0
0

Een nieuw aanstormend talent binnen de Nederlandse, maar ook internationale voetbalwereld is Cody Gakpo. Hij speelde eigenlijk sinds hij werd gescout voor PSV Eindhoven, maar is sinds afgelopen voetbalseizoen 2023-2024, op de velden van Liverpool te vinden.

Het jonge talentje wie nog maar in zijn twintiger jaren leeft, heeft een mooie toekomst tegemoet. We vertellen je in deze blog van alles over wat je over hem zou willen weten. Van zijn afkomst tot zijn vriendin en het vaderschap, niks zal ons tegen houden om je over hem te vertellen. Mocht je benieuwd zijn, schroom dan niet om verder te scrollen en dus ook verder te lezen.

Van Eindhoven naar Liverpool

Het was het seizoen 2016 tot 2017 toen Gakpo opviel bij de mensen van PSV Eindhoven. Hij mocht in de eerste divisie van Jong PSV spelen en vanuit daar ging het balletje rollen. Hoewel hij die opvolgende jaren nog niet in het hoofdteam van deze club speelde, kreeg hij op den duur wel kansen. Zijn debuut in dat hoofdteam maakte hij namelijk in 2018, toen hij wissel stond voor een andere speler.

In het voetbalseizoen 2019-2020 mocht Gakpo voor het eerst officieel in de Eredivisie spelen. Dit seizoen en de seizoenen die volgden waren ongekend en waren een bewijs van zijn talent. Gakpo is overigens een links-buiten speler en zal je dus vooral in de aanval terugzien. En nee, niet alle voetballers zijn aanvallers, al lijkt het wel weer zo te zijn, met de bevestiging dat Gakpo dat wel is.

Een miljoenentransfer

Maar goed, zoals dat gaat met voetballers, maken ze soms transfers. Je kan het vergelijken met het idee dat een club iets over koopt van een andere club. In dit geval gaat het niet over materialen, maar dus puur en alleen over spelers. Gakpo tekende in dit geval een contract bij Liverpool, om daar vanaf januari 2023 te komen spelen. Dit gebeurde voor een marktwaarde van 60 miljoen euro en een aankoopsom van maar liefst 42 miljoen euro. Het is dan niet zo dat Gakpo dit geld krijgt, nee, er zal hem alleen een vast salaris en wellicht van bonussen worden uitbetaald. Best gek eigenlijk, dat je gewoon wordt ‘verkocht’.

Nederlands Elftal

Naast het feit dat Gakpo tegenwoordig op de velden van Liverpool te zien is, is hij laatst ook geselecteerd om mee te spelen in het Nederlands Elftal. Althans, ‘laatst’ is een groot woord, want inmiddels zijn er al een heel aantal interlands gespeeld. In elk geval is het niet altijd iets waar hij heel trots op is, want de krantenkoppen over zijn spel zijn lang niet altijd zo positief. We hopen dat hij Nederland kan helpen naar de winst, maar of dat zo is, moet nog maar blijken.

Vriendin en vader

Gakpo is een jonge man, midden in zijn twintiger jaren. We zouden het dan ook niet gek vinden dat hij een vriendin heeft. En, inderdaad, Gakpo is niet meer vrijgezel. Al een hele lange tijd ook niet, zo blijkt. Zijn vriendin heet Noa van der Bij en ze zijn al jarenlang samen.

De liefde is inmiddels bekroond met een kindje. Het jongetje heet Samuël Seth Gakpo en maakt het naar verluid goed. We hopen natuurlijk dat hij enig talent van zijn vader heeft geërfd, want dan hebben we over een jaar of twintig weer wat nieuws om trots op te zijn binnen de voetbalwereld. Overigens verwachten we dat we niet heel veel van de kleine gaan zine, omdat er bijvoorbeeld ook al niet heel veel over de zwangerschap en/ of bevalling is gedeeld. Het is in principe ook een privé aangelegenheid en gaat ons niks aan, maar goed, you never know, right?

Afkomst

Iets wat wellicht ook in het straatje past van zijn privéleven, is de afkomst van Gakpo. Hij heeft immers een naam die je niet vaak hoort in Nederland en ook het kleurtje op zijn huid doet vermoeden dat hij wellicht familieleden uit het buitenland heeft. En, inderdaad, zijn vader is van een andere afkomst dan de Nederlandse. Het is een zogeheten ‘halfbloedje’, waarbij zijn moeder van Nederlandse afkomst is en zijn vader een Togolese is.

Een ander deel van zijn afkomst is misschien wel het geloof. Het schijnt namelijk een actieve christen te zijn, die veel bidt, graag naar de kerk gaat en het geloof aan anderen verkondigd. Wat mooi om te zien dat zo’n jongen zoveel kracht uit wat bovennatuurlijks kan halen!

Een vruchtbare toekomst

We zijn nieuwsgierig naar wat de toekomst Gakpo nog zal brengen. Wellicht zal hij nog verschillende transfers ondergaan. Het kan ook zo zijn dat hij de rest van zijn carrière nog voor Liverpool zal spelen, al achten we die kans klein. In elk geval wensen we hem en zijn gezinnetje al het geluk van de wereld toe. Op nog maar een vruchtbare toekomst voor het stel en zijn carrière, dachten wij zo!

0 Shares
Ook interessant