Beste Meal Prep Bakjes (Beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde Meal Prep Bakjes – onze nummer 1 van 2023

Meal prep begint bij de aanschaf van de meal prep bakjes van Stosh. In het pakket zitten maar liefst vijf verschillende groottes, goed voor iedere soort maaltijd en voor verschillende personen. Ze zijn duurzaam, gaan lang mee en hebben van allerlei voordelen (zoals een lekvrije afsluiting.

Introductie

Meal prep, of te wel, het voorbereiden van je maaltijden. Het is iets dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. Is het niet om je maaltijden voor te bereiden, dan is het wel om overgebleven eten er in op te slaan. In ieder geval is het fijn als je bakjes hebt voor alle situaties. Dus waar je precieze hoeveelheden eten in kwijt kan, maar ook bakjes die bijvoorbeeld vriezerbestendig zijn.

Je schaft meal prep bakjes aan om te voorkomen dat jij elke week toch weer naar een kant-en-klaar-maaltijd grijpt. Dat je naast je werk nog een avond in de week studeert, is namelijk geen excuus om niet te gaan koken. Meal prep blijkt dé oplossing te zijn, iets waar je goed van op aan kan. Een heerlijke macaroni of een gezonde aardappel-groente-vlees maaltijd, het is maar waar je zin in hebt. In deze blog vind je in ieder geval de vijf beste meal prep bakjes, die nu op de markt zijn.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van goede Meal Prep Bakjes

Met de vijf kooptips die volgen, ben jij nog veel zekerder van je aankoop. Lees, bestudeer en stel een wensenpakket op.

 1. Magnetron/ oven bestendig
  Wil je het lekker makkelijk houden en gewoon uit de bak je eten opeten? Zorg er dan voor dat de bakjes magnetron bestendig zijn. Dat ze dan ook nog eens in de oven kunnen, maak het natuurlijk helemaal fantastisch. Weet dat vaak de deksel niet bestendig is voor de magnetron.
 2. Lekvrij/ luchtdicht
  Dat een bakje lekvrij is, maakt dat je je maaltijden veilig kan vervoeren. Perfect voor een zelf meegebrachte lunch op het werk. De luchtdichtheid van een bakje, zorgt ervoor dat het eten langer vers blijft. Kook je op zondag voor woensdag, dan kan je het waarschijnlijk prima in de koelkast bewaren.
 3. Grootte
  Bedenk hoe groot de inhoud van de bakjes moet zijn. Je wil in principe één maaltijd in één bakje kwijt. Het is absoluut niet handig als het bakje nog niet eens voor de helft gevuld is, wat leidt tot een overvolle koelkast. Probeer bijvoorbeeld aan de hand van het gewicht of aantal milliliters te bedenken of iets gaat werken of niet.
 4. Materiaal
  Het voordeel van glazen bakjes is dat ze niet gaan vlekken en doorgaans wat langer meegaan dan plastic bakjes. Daarentegen zijn plastic bakjes wat makkelijker te vervoeren, omdat ze een stuk lichter in gewicht zijn.
 5. Vaatwasserbestendig
  Niks is zo vervelend dat je nog van alles moet gaan afwassen na een lange dag werk. Het was juist de bedoeling dat je de magnetron aanslingerde, ging eten en daarna niks meer hoefde te doen. Controleer daarom de vaatwasserbestendigheid van de meal prep bakjes, mocht je hier waarde aan hechten.

5 Beste Producten

#1 Stosh – Vershoudbakjes – Meal Prep Bakjes – Lunchbox – Diepvriesbakjes

Prijs: €39,95
Aantal stuks: 16

+ veel verschillende formaten
+ lekvrij
+ vriezer bestendig
– gaat soms kapot in magnetron

Maar liefst zestien stuks worden naar je toe gezonden, als jij de bijna veertig euro hebt afgerekend. Het mooie aan deze zestien stuks is dat ze in meerdere maten komen. Je krijgt in totaal 3 bakjes van een liter, 4 bakjes van 350 ml, 3 bakjes van 850 ml, 3 bakjes van 750 ml en 3 bakjes van 550 ml. Waarom dit handig is? Nou, sowieso is niet elke maaltijd even groot en bovendien kan je doen aan portie controle. Jij eet misschien wel meer of minder dan je partner. Je kleine van acht jaar, zal eveneens niet evenveel eten. Het maakt dat je niet te veel maakt, maar met name te veel eet. Je krijgt niet het idee van dat het zonde is dat je het eten laat staan, omdat het simpelweg genoeg is.

De Stosh – Vershoudbakjes – Meal Prep Bakjes – Lunchbox – Diepvriesbakjes zijn gemaakt van BPA-vrij plastic. Dat houdt simpelweg in dat er geen BPA in zit. BPA is een stof dat schadelijk kan zijn voor je gezondheid, mocht je er op langdurige basis mee in contact komen. De plastic bakjes sluit je overigens met een handig klikmechanisme. Zelf zo handig, dat de bakjes lekvrij zijn. Geef je de bakjes mee naar school of het werk, dan weet je zeker dat het vocht van de komkommer straks niet door de hele tas te vinden is. Misschien niet beter, maar wel een fijn idee, is dat de bakjes luchtdicht zijn. Het houdt het eten over het algemeen een stuk langer vers.

Het eten bewaar je misschien in de vriezer en inderdaad, deze bakjes zijn in de vriezer te bewaren. Heb je de bakjes op tijd uit de vriezer gehaald om te laten ontdooien, dan kan je het met bak en al in de magnetron opwarmen. Tenminste, het blijkt nog weleens dat de bakjes de magnetron niet kunnen waarderen en hierdoor kapot gaan. Tot slot krijg je bij de bakjes ook een aantal labels (inclusief stift) geleverd, maar weet wel dat deze al snel opgaan. Maak zelf een keuze hierin of je deze wil gaan gebruiken.

#2 KitchenBrothers Meal Prep Bakjes

Prijs: €29,99
Aantal stuks: 5

+ glazen bakjes betekent geen vlekken
+ lekvrij
+ vaatwasser en magnetron bestendig
– bakjes zijn redelijk groot voor kleine maaltijden

Je zal met deze meal prep bakjes iets voorzichtiger moeten doen, gezien ze zijn gemaakt van glas. Tenminste, de bakjes zijn gemaakt van glas, de deksels daarentegen van BPA-vrij plastic. Wat er voordelig is aan glas? Nou, het eten kan niet in het glas gaan zitten en daarmee worden vlekken voorkomen. Je blijft altijd helder zien wat er in het bakje zit en maakt het bakje ook nog eens makkelijk schoon. De onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser, dus je hoeft het niet eens met de hand af te wassen. Wel is het dan handig dat je de siliconen rand in de deksel even loshaalt, zodat daartussen niet een nest van bacteriën ontstaat.

De siliconen rand in de deksel zorgt ervoor dat het bakje volledig luchtdicht kan worden afgesloten. Het voedsel blijf hierdoor langer vers. Eveneens maak het dat het bakje lekvrij is. Om dat echt zeker te weten, kan je het altijd controleren met water. Stop wat water in het bakje, doe de deksel er stevig op en houd hem ondersteboven. Geen druppels? Inderdaad lekvrij. Zonder zorgen neem je vers fruit of zelfs een soepje mee naar het werk. Als is het altijd aan te raden het bakje rechtop te bewaren, om onvoorziene problemen te voorkomen.

Wat de KitchenBrothers Meal Prep Bakjes verder zo mooi maakt is dat het bakje in de vriezer kan worden bewaard. Zonder deksel warm je het eten uit de vriezer dan weer op in de magnetron. Het nadeel is wel dat je, in vergelijking tot de nummer één, een stuk minder aantal bakjes krijgt voor wat je betaald. Dit heeft natuurlijk met het verschil in materiaal te maken, dus wees hier alert op. Wat wel echt een nadeel is, is de grootte van de bakjes. Een liter kan makkelijk veel te veel zijn voor een eenpersoonsmaaltijd. Het maakt dat het onnodig veel ruimte in de koelkast of vriezer inneemt. Erg zonde, dus.

#3 Mepal – Multikom Cirqula vershouddoos set 

Prijs: €34,00
Aantal stuks: 4

+ lekvrij, lucht- en aromadicht
+ van Nederlandse bodem
– minder goed geschikt voor meal prep

‘Made in Holland’. En inderdaad, Mepal is sinds jaar en dag al een bekend merk in Nederland, als het gaat om opbergen, meenemen en andere kunststoffen producten. Je herinnert je misschien nog dat je een Mepal beker mee naar school ging. Tegenwoordig neemt je kind zijn brood mee in zijn Mepal broodtrommel. Naast dat soort items, verkoopt het merk dus ook vershouddozen. Deze dozen zijn met name ontzettend fijn vanwege de manier van opbergen. Wanneer je deze namelijk niet gebruikt, passen ze met deksel en al in elkaar. De dozen zijn overigens ook niet evengroet, wat dat natuurlijk een stuk makkelijker maakt. Je krijgt een doos van 350, 750, 1250 en 2250 ml.

De set is verkrijgbaar in maar liefst zes mooie kleuren. Je zou ervoor kunnen kiezen meerdere sets aan te schaffen, zodat je ook meerdere kleuren hebt. Voor ieder in het gezin één kleur, of voor ieder in het gezin een bepaalde maat. Waar je ook voor kiest, weet dat de mogelijkheid er is. Weet ook dat Mepal claimt dat de bakjes onbreekbaar zijn. Het maakt niet uit of je ze laat vallen, in de vaatwasser, magnetron of vriezer doet of er per ongeluk met een vork in prikt. Het maakt de Mepal – Multikom Cirqula vershouddoos set relatief duurzaam, omdat de dozen dus zo lang mee gaan.

Verder zijn de bakjes lekvrij, lucht- en aromadicht. Aromadicht betekent dat er geen geurtjes uit de dozen ontsnappen. De oh zo lekkere pasta, met wellicht iets te veel knoflook, kan je dus veilig van A naar B vervoeren en weer terug. En hoe weet je nou in welk bakje de pasta ook alweer zit, gezien de doos zelf ondoorzichtig is? Nou, de deksel geeft wel een transparante doorkijk en daardoor kan je meteen zien wat er nou daadwerkelijk in zit. Ook bij het bewaren in de vriezer is dit natuurlijk erg voordelig. Toch wil je misschien toch even verder kijken naar andere vershouddozen. Waarom? Omdat het vrij duur is en je van elke grootte maar één bakje ontvangt. Als vershouddozen werken ze fantastisch, als meal prep bakjes wellicht wat minder goed.

#4 VMCA Glazen Vershoudbakjes Voor Vriezer Oven en Magnetron

Prijs: €42,95
Aantal stuks: 10

+ handige tips voor behoud van kwaliteit
+ verkrijgbaar in nog veel andere maten/ vormen
– sluitklip is niet van de hoogste kwaliteit

De inhoud van de VMCA Glazen Vershoudbakjes Voor Vriezer Oven en Magnetron is lekker specifiek. Je ontvangt er vijf met een inhoud van 1040 ml en vijf met een inhoud van 370 ml. Wat ook lekker specifiek is, is dat je de kleine bakjes in de grote bakjes kwijt kan. Dit is niet alleen handig voor het opbergen, maar ook wanneer je ingrediënten van elkaar wil scheiden. Je neemt bijvoorbeeld een salade mee naar het werk, maar vindt het niet lekker dat de croutons helemaal zompig zijn, nog voordat je het moet opeten. Natuurlijk kan je deze ook nog altijd in een los zakje meenemen, maar laat dat nu net wat minder goed voor het milieu zijn.

Bij de omschrijving van de glazen bakjes wordt ook een aantal tips gegeven. Deze variëren van het verwijderen van de plastic deksel, voordat je deze in de magnetron of oven plaats, tot het vermijden van schuurmiddelen. Een erg handige tip is toch wel dat je wat ruimte tussen voedsel en deksel overlaat, wanneer je het bakje in de vriezer plaatst. Dit doe je om uitzetting te voorkomen. Ze willen dat hun product lang mee gaat en sporen gebruikers graag aan hoe dat kan worden bewerkstelligd. Door het vermelden van deze tips weet je overigens ook dat het bakje in de oven, magnetron en vriezer kan. Bovendien zijn de bakjes lekvrij door de rubberen afdichting. Deze kan je van de deksel afnemen, zodat je deze ook goed kan schoonmaken en kan laten drogen.

De bakjes zijn betaalbaar en hebben een mooi formaat. Althans, een tussenmaat, zou fijn zijn, horen we je denken. Goed nieuws, want voor een iets kleiner bedrag koop je een set van 9 stuks, met meerdere formaten. Deze bestaat dus wel en kan je aanschaffen naar voorkeur. Toch blijkt er toch nog een nadeel aan de bakjes te zijn. De sluitklip komen nog weleens kapot aan en zijn niet van de hoogste kwaliteit.

#5 Fitcrafters – Meal Prep Bakjes – 10 stuks – 3 compartimenten

Prijs: €19,95
Aantal stuks: 10

+ perfect voor meal prep
+ drie losse compartimenten voor verschillende voedingswaren
– deksel opent moeizaam, kans op stuk gaan

Als je spreekt over meal prep, dan spreek je misschien wel over deze bakjes van Fitcrafters. Deze bakjes bestaan namelijk uit drie aparte compartimenten, waar je eten in kan scheiden. Je vlees hoeft je groente niet aan te raken en je groente blijft los van de rijst die je zo lekker vindt. Perfect voor personen die niet houden van het mixen van hun eten. Het voordeel hiervan is ook dat het eten langer vers smaakt en bijvoorbeeld wat knapperiger blijft.

De doosjes zijn gemaakt van BPA-vrij plastic en zijn daarmee veilig om te gebruiken. Je warmt het eten (zonder deksel) met gemak op in de magnetron en als je het doosje weer thuis hebt, stop je deze in de afwasmachine. In het bakje kan je een gemiddelde maaltijd kwijt. Heel veel ruimte heb je overigens niet, maar dat heeft een reden. Met een lengte van 23 cm, een breedte van 17 cm en een hoogte van 7 cm, past deze in bijna alle standaard (rug)tassen. Het maakt de bakjes wendbaar en geschikt voor vele personen. De inhoud komt overigens neer op een goede 1000 ml (1 L).

De recensies over de Fitcrafters – Meal Prep Bakjes – 10 stuks – 3 compartimenten zijn overwegend positief. Toch blijkt een aantal nadelen steeds opnieuw terug te komen. Dat is onder andere dat de deksel moeilijk open te maken het is. Doe je dit niet voorzichtig genoeg, dan bestaat er een kans op scheuren/ breken van het plastic. Daarmee zijn de bakjes van veel mindere kwaliteit dan de bakjes van kunststof of glas, die hiervoor zijn besproken. Toch kan je met veilig werken en zuinig zijn op de bakjes een heel eind komen. Sterker nog, zo duur zijn ze in vergelijking tot andere bakjes niet. Je zou kunnen overwegen na een jaar, de bakjes opnieuw aan te schaffen (al is dat wat minder goed voor het milieu).

Conclusie

Neem je eten voortaan mee naar je werk, prep het alvast voor de volgende dag of houd je eten simpelweg langer vers. Meal prep bakjes zijn er om een gezonde levensstijl aan te moedigen. Of nou ja, het is dan wel de bedoeling dat je er voedzame maaltijden in kwijt raakt. De meal prep bakjes, doorgaans ook vershoudbakjes genoemd, zijn er in verschillende groottes, vormen, materialen en prijzen. Er zal ongetwijfeld iets tussen zitten dat aan jouw eisen voldoet, nietwaar? Lees alles nog eens aandachtig door en wellicht kan jij volgende week al beginnen aan de meal prep!

Veelgestelde vragen

Waarom doen mensen aan meal prep?

Mensen doen aan meal prep om verschillende redenen. Het biedt gemak en tijdbesparing, omdat je maaltijden vooraf kunt bereiden en klaar kunt hebben staan. Het helpt ook bij het behouden van een gezond eetpatroon, omdat je controle hebt over de ingrediënten en portiegrootte. Meal preppen zal kostenbesparend zijn, omdat je maaltijden thuis bereidt in plaats van uit eten te gaan of afhaalmaaltijden te bestellen. Bovendien helpt het bij het volgen van specifieke diëten of voedingsdoelen. Dus, ben je druk, wil je gezonder eten of moet je je houden aan een bepaald dieet? Start met meal preppen.

Hoe maak je een meal prep?

Bepaal welke maaltijden je wilt voorbereiden. Maak een boodschappenlijstje en koop de benodigde ingrediënten. Kook of bereid de maaltijden voor en verdeel ze in porties. Bewaar ze in luchtdichte meal prep bakjes in de koelkast of vries ze in. Verwarm de maaltijden wanneer nodig en geniet van je voorbereide maaltijden gedurende de week. Eet je sommige ingrediënten toch niet op, dan zal je het altijd nog kunnen invriezen.

Wat is een gemiddelde inhoud van meal prep bakjes?

Een gemiddelde afmeting voor een meal prep bakje is meestal rond de 800 tot 1000 milliliter. Dit formaat biedt voldoende ruimte voor een uitgebalanceerde maaltijd met een proteïnebron, groenten en koolhydraten. Het formaat biedt eveneens de mogelijkheid om in een tas of lunchbox te passen. Er zijn echter ook grotere en kleinere bakjes beschikbaar, afhankelijk van de individuele behoeften en portiegroottes van mensen of het soort eten. Een liter aan komkommerschijfjes is wellicht iets te veel van het goede.

0 Shares
Ook interessant