Beste Walking pad (Beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde Walking pad – onze nummer 1 van 2023

De beentjes breng je flink in bewegen door de aanschaf van de Dreaver S310 walking pad. Deze is in snelheid instelbaar, stuur je aan met een afstandsbediening en, het belangrijkste, is nog redelijk betaalbaar. Voortaan ben jij degene die tijdens de werkdag al zo’n 10.000 stappen heeft gezet en ‘s avonds lekker op de bank kan ploffen.

Introductie

Je brengt de sportschool naar huis of je brengt een lawa (lees: langeafstandswandeling) naar binnen. Hoe? Nou, door je eigen gloednieuwe walking pad aan te schaffen. Een walking pad, ook wel loop- of wandelband in het Nederlands genoemd, is klein en brengt je in beweging. Sommige mensen schaffen het aan om op elke dag hun 10.000 stappen te behalen, anderen omdat ze graag in beweging blijven tijdens het thuiswerken. Ja, dat thuiswerken. Sinds er recentelijk een pandemie heeft plaatsgevonden, is thuiswerken ontzettend populair geworden. En omdat je toch je eigen werkplek mag indelen, waarom zou je er dan geen loopband neerleggen?

In dit artikel lees je over de vijf beste walking pads van het moment. Aan de hand van de opvolgende kooptips, stel je zo goed mogelijk je eisenpakket vast. Eventuele, onbeantwoorde vragen vind je, inclusief antwoord, terug bij de veelgestelde vragen, waarmee het artikel ten einde komt. Dus lees, laat je inspireren en verleg je eigen grenzen.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Walking pad

Door het opvolgen van de volgende tips weet jij binnenkort een meer dan goede walking pad aan te schaffen.

 1. Draaggewicht
  Het draaggewicht, of eigenlijk het gebruikersgewicht van de walking pad vertelt je hoe zwaar je zelf mag zijn. Ben je zwaarder dan het maximum, dan heb je kans op het kapotgaan van de walking pad of werkt de demping minder optimaal. De meeste walking pads zullen overigens geschikt zijn voor het grootste gedeelte van de bevolking.
 2. Aansturing
  De ene walking pad stuur je aan met een afstandsbediening, de ander met een app of zelfs allebei. De aansturing zegt iets over de snelheid die je kan instellen, maar ook bijvoorbeeld iets over de soort snelheid. Past deze zich automatisch aan je lichaam aan, of moet je het doen met een vaste snelheid?
 3. Demping
  Niet is zo vervelend als lopen op een band die zich eerder mag kwalificeren als baksteen. Kies daarom een band uit met voldoende demping, het liefst eentje met meerdere lagen. Je enkels en gewrichten zullen je eeuwig dankbaar zijn.
 4. Geluid
  Met name wanneer je aan het werk bent of bijvoorbeeld een film kijkt, is het fijn als het geluid niet heel hard is. Niet alleen het geluid van je eigen schoenen, maar ook van de motor. Hoe meer geluid, hoe meer het je kan afleiden van hetgeen je mee bezig bent.
 5. Prijs
  Eerlijk is eerlijk, walking pads zijn allesbehalve goedkoop. Je zal het prijskaartje al gauw richting honderden euro’s zien gaan. Dat betekent niet dat vijfhonderd euro nagenoeg hetzelfde is als 250. Stel daarom, voorafgaand aan je onderzoek, een maximum budget vast. Zo voorkom je dat je later in geldproblemen terechtkomt.

5 Beste Producten

#1 Dreaver S310 Loopband – Wandelband – Walking Pad – 1-6km/u

Prijs: €279,00

+ snelheid instelbaar
+ aan te sturen met afstandsbediening
– snoer is aan de korte kant

In van plaats dat je in je meest luie positie op de bank ligt en een film kijkt, bieden wij je een alternatief. Dus, maak je handen, die nu nog gevuld zijn met wijn en chips, leeg en lees snel verder. Begrijp ons niet verkeerd, want ook wij zijn zeker fan van een avondje chillen en niks doen. Echter is het niet de bedoeling dat je vier-op-een-rij gaat spelen met het aantal dagen dat je liever lui dan moe bent. Tenminste, ook dat mag je zelf weten, maar we hebben iets dat je misschien wel anders doet denken. Je kan namelijk net zo goed de film gaan bekijken, terwijl je aan het lopen bent! De Dreaver S310 Loopband – Wandelband – Walking Pad – 1-6km/u biedt hierin een mooie uitkomst.

In zijn totaliteit komt de walking pad neer op een afmeting van 103 cm x 40 cm. Het totale gewicht omvangt zo’n 23 kg en dankzij de geïntegreerde wieltjes is deze makkelijk te verplaatsen. Zo rol je overal met gemak heen en kan je dus ook overal lopen. Weet wel dat het maximale gebruikersgewicht licht op 120 kg. Ben je zwaarder dan dat, dan zal je even verder moeten komen. Het zou zonde als de bijna driehonderd euro na een paar keer lopen al kapot gaat. Over lopen gesproken: je zal een maximale snelheid van 6 km/h kunnen bereiken. Dat maakt deze loopband dan ook echt een walking pad: je kan er alleen op wandelen en niet op rennen.

Dankzij de bijgeleverde beschermmat ben je er zeker van dat je mooie houten vloer of gietvloer niet zijn einde in zicht heeft. Bovendien voorkomt het ook dat de walking pad per ongeluk verschuift of instabiel staat. Het enige nadeel is wellicht dat het snoer aan de walking pad niet heel erg lang is. Als je geen verlengsnoer hebt of er liever niet mee werkt, kan dit nog weleens problemen opleveren. Daarentegen werkt de aansturing met de afstandsbediening erg goed en zie je op de display alle informatie die je nodig hebt of nieuwsgierig naar bent.

#2 WalkingPad P1 Loopband voor thuis, opvouwbaar

Prijs: €399,00

+ via een app aan te sturen en te monitoren
+ kinderbeveiliging
– maximale gebruikersgewicht 100 kg
– afstandsbediening werkt niet altijd heel goed

In principe neemt een walking pad al een stuk minder ruimte in beslag dan een normale loopband. Dit is onder andere omdat er geen stang aan zit en hij redelijk smal en kort is. Ben je daar nog steeds niet van onder de indruk, dan is wellicht deze walking pad iets voor jou. Je kunt de loopband namelijk opvouwen, waardoor het totale oppervlak nog minder is dan 0,5m2. Als dat je nog steeds niet heeft overtuigd, dan doet de mogelijkheid tot het bijhouden van gegevens in de app dat misschien wel. Een app? Ja, zeker. Hier maak je een account in waar je onder andere kunt zien hoe snel je loopt, hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Bovendien kan je hier een kinderbeveiliging in aansluiten. Deze voorkomt dat kinderen, die op knopjes drukken, de staat van je loopband veranderen. Alleen in de app kan je bijvoorbeeld je snelheid reguleren.

Verder staat de WalkingPad P1 Loopband voor thuis, opvouwbaar erom bekend dat deze volledig gemonteerd wordt geleverd. Je zal wel even je spierballen moeten oproepen voor het aannemen van dit pakket, gezien de walking pad maar liefst 28 kg weegt. Vanaf het moment van uitpakken, kan je de walking pad verplaatsen door hem te rollen. Een groot nadeel aan de walking pad is wel, dat deze een maximaal gebruikersgewicht van slechts 100 kg heeft. Manlief kan daardoor wellicht niet op zijn thuiswerkdag de walking pad in gebruik nemen.

Je loopt met een snelheid van 0,5 tot 6 km/h, dat snel genoeg is voor de gemiddelde wandelaar. Je ‘wandeling’ voer je uit op een band van 41,5 bij 120 cm. En oh ja, er wordt ook een afstandsbediening bij het pakket geleverd, maar velen ervaren dat deze niet heel goed werkt. Gelukkig is daar de app, die dat probleem uit de weg helpt. Je zal even je portemonnee van zolder moeten halen, maar dan heb je wel wat.

#3 Xiaomi Loopband A1 Pro – Walkingpad – Inklapbaar – Fitness

Prijs: €489,00

+ opvouwbaar model
+ mogelijkheid tot adaptieve snelheid
– zeer hoog geprijsd

We eindigden de vorige beschrijving met de vermelding dat je je portemonnee tevoorschijn moest halen. In dit geval is dit nog veel meer het geval. Want, poeh, bijna vijfhonderd euro heeft lang niet iedereen voor een aankoop als deze klaarliggen. Wat je ervoor terug krijgt, is wel een mooie kwaliteit. Zo kan je de walking pad opvouwen, wanneer je deze niet in gebruik hebt. Daarnaast heeft het een zeer chique uiterlijk en heb je een echte, professionele walking pad in handen. Althans, in je handen zal je hem waarschijnlijk niet snel nemen. De walking pad weegt namelijk zo’n 28 kg, dat absoluut niet als lichtgewicht kan worden gekwalificeerd.

Stel je voor, je bent een dag aan het werk en merkt dat alles je pijn gaat doen. Van je nek tot aan je rug en zelfs je benen: geen enkele spier is meer veilig voor al dat zitten. Gelukkig is daar de loopband van Xiaomi, die naast bovenstaande voordelen, nog veel meer voordelen biedt. Zo kan je bijvoorbeeld de snelheid naar wens instellen (0,5 – 6 km/h) en is deze snelheid zelfs adaptief. De loopband is in staat om te meten hoe snel je loopt, maar ook waar je je op de loopband bevindt. Loop je te ver vooraan, dan zal hij het tempo versnellen en vice versa.

De aluminium structuur van de walking pad biedt niet alleen stevigheid, maar ook veel duurzaamheid. Je zou, als het goed is, ontzettend lang met de Xiaomi Loopband A1 Pro – Walkingpad – Inklapbaar – Fitness kunnen doen. Wel zal je even wat oplettend moeten zijn bij het eerste gebruik van de walking pad. De maximale snelheid is op dat moment ingesteld op 3 km/h in plaats van 6 km/h. Pas na een herstart kan je dit wijzigen. Denk dus niet meteen dat hij kapot is; geduld is immers een schone zaak. Alles regelen gaat overigens via de bijgeleverde afstandsbediening met polsbandje of je smartphone. Op het led-scherm vind je van allerlei informatie over je wandeling, de snelheid en de duur van de wandeling.

#4 Loopband WP2 | 440W Motor | LCD-scherm | Bluetooth 

Prijs: €269,99

+ goede demping
+ stille en efficiente motor
– ondermaatse kwaliteit van metingen

Met een stille en zeer efficiënte motor, is de Loopband WP2 | 440W Motor | LCD-scherm | Bluetooth er zeker eentje die op je verlanglijstje mag staan. Nog leuker: je kan de walking pad met bluetooth verbinden, waardoor je je favoriete muziek tegelijkertijd kan afspelen. Mocht je aan het werk zijn, gewoon iets willen lopen terwijl het buiten slecht weer is of willen genieten van muziek, schakel dan deze functie in. Tegelijkertijd kan je ook nog eens genieten van een soepele wandeling, gezien het loopvlak (125 x 41 cm) zeer veerkrachtig is. Het absorbeert schokken en stoten: fijn voor je gewrichten, want deze worden een stuk minder hard belast.

Tot ongeveer 3 à 4 km/h is de loopband zeker niet gehorig en is de motor redelijk stil. Je kan met gemak een meeting volgen, eraan meedoen en tegelijkertijd aan je vooraf opgestelde stappendoel komen. Je hoort dan ook eigenlijk de band of je eigen stappen. Echter is er een aantal nadelen over deze walking pad naar voren gekomen. Zo geeft het led scherm niet altijd de juiste informatie weer en is het snoer wat kort. Het maakt dat velen het de 270 euro niet waard vinden en redelijk teleurgesteld zijn. Daarentegen kan je wel van de loopband verwachten dat het genoeg grip geeft en je je dus makkelijk van A naar B begeeft. Of, nou ja, van A naar A is een betere omschrijving, omdat je in werkelijkheid geen stap vooruit komt.

Al met al is de loopband van Citysports een prima loopband voor een redelijke prijs en met een redelijke kwaliteit. Wanneer je van plan bent de loopband meermaal daags of op zeer regelmatige basis te gebruiken, dan zal het wellicht wat beter werken om de andere loopbanden uit deze lijst uit de onder de loop te nemen. De kwaliteit is ietsjes anders en soms zal de prijs zich daar ook naar verhouden. Lees eventueel wat recensies om je volledige oordeel te vormen.

#5 WalkingPad C1 Loopband, inklapbaar

Prijs: €379,00

+ lichtgewicht (22 kg)
+ demping in de loopband
– maakt redelijk wat geluid

Het is ongeveer het kleine zusje of broertje van de nummer 2 uit de lijst. Anders dan de nummer 2, gaat het dit keer om een redelijk lichtgewicht. En dat klopt, want met een gewicht van 22 kg, is het zeker de lichtste uit deze lijst. Het maakt de loopband wat toegankelijker voor een groter publiek. Gelukkig heeft het in dit geval niets gedaan met het gebruikersgewicht van de WalkingPad C1 Loopband, inklapbaar: deze ligt nog steeds op 100 kg. Verder kan je ook deze loopband opvouwen/ inklappen en is deze bij het opbergen een stuk kleiner.

Wandelen heeft meer invloed op je gezondheid dan je denkt. Zo blijkt het dat het je bloedcirculatie niet alleen versterkt, maar ook dat het vermogen van je longen zal vergroten. Met andere woorden: je werkt op een positieve manier aan je conditie, in plaats van dat je de hele dag alleen maar met je twee billen op de bank blijft geplakt. Verder blijkt het goed voor je hersenen, spijsvertering en werkt het mee diabetes tegen te gaan.
Na een wandeling van een aantal kilometer of stappen, is het tijd om de loopband uit de weg te werken. Alles leuk en aardig, dat ook je dertienjarige zoon weer in beweging is gekomen, maar opruimen is een tweede. In ieder geval vindt een nu tijdens het gamen, wat beweging plaats. A real improvement, right? Maar goed, het opruimen verloopt makkelijk via de wieltjes aan de voorkant van walking pad. Kan je hem meteen laten zien.

De walking pad is in staat te noteren waar je loopt en pas hierdoor automatisch de snelheid aan. Dus, loop je aan de voorkant, dan zal je versnellen en aan de achterkant zal je logischerwijs langzamer gaan lopen. Het matte oppervlakte zal niet snel stof oppikken en de lagen eronder zorgen voor een mooie demping. In de app houd je je gegevens bij en stel je verschillende instellingen in. Weet wel dat de loopband relatief veel geluid kan maken. Dat is wellicht niet waar je naar zoekt, als je hem onder werktijd wil gebruiken.

Conclusie

We kunnen zeker concluderen dat dit artikel erg succesvol is geweest. Hoogstwaarschijnlijk ben je nu overtuigd een bepaalde walking pad aan te schaffen. De gezondheidsvoordelen zijn enorm. Het betekent niet per definitie dat je je twee-wekelijkse bezoekje aan de sportschool kan overslaan, maar wel dat je eindelijk 10.000 stappen per dag haalt. In de veelgestelde vragen, die hierop volgen, vind je wellicht de laatste antwoorden op de laatste onzekerheden die je nog hebt. Onthoud dat het een toevoeging is op je al gezonde levensstijl en dat de voordelen alleen maar positief zijn.

Veelgestelde vragen

Is een walking pad geschikt voor hardlopen of alleen voor wandelen?

Een walking pad is over het algemeen meer geschikt voor wandelen dan voor hardlopen. Hoewel sommige walking pads hogere snelheden kunnen bereiken, zijn ze meestal ontworpen voor een gematigde loop- of wandelsnelheid. Althans, hoge snelheden, zie het meer als joggen. De loopvlakken van walking pads in ieder geval smaller en minder veerkrachtig dan die van traditionele loopbanden, wat het risico op blessures bij intensief lopen/ stampen. Het is belangrijk om de specificaties van een walking pad te controleren, waaronder de maximum snelheid en de mate van demping.

Heeft een walking pad ingebouwde trainingsprogramma’s?

In principe niet. Eigenlijk gebruik je een walking pad ook alleen maar voor ‘dom lopen’. Het is een toevoeging op een activiteit waar je al mee bezig bent, anders dan een een hoofdactiviteit. Natuurlijk kan het zo zijn dat je hem op een regenachtige dag eens onder het bed vandaan trekt, maar dan is de kans nog steeds groot dat je er een filmpje onder zet. Wel is het zo dat de snelheid soms adaptief is en dat je dus zelf je snelheid kan bepalen op elk moment van de ‘training’.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een walking pad?

Het gebruik van een walking pad biedt verschillende voordelen. Het is gemakkelijk toegankelijk, bespaart ruimte, vermindert impact op gewrichten, biedt mogelijkheid tot multitasking, biedt trainingscontrole en stimuleert lichaamsbeweging. Door regelmatig te wandelen op een walking pad kun je je conditie verbeteren, calorieën verbranden en je algehele welzijn bevorderen.

0 Shares
Ook interessant