Voorkom dat lichamelijke klachten je leven bepalen

0 Shares
0
0
0

Kost het je steeds meer moeite om van de bank omhoog te komen? Heb je het gevoel steeds sneller vermoeid te raken tijdens een wandeling naar de supermarkt? Het kunnen lichamelijke klachten zijn, die je steeds verder beperken in je mogelijkheden. Althans, wanneer je toegeeft aan deze klachten. Verstandiger is het om naar oplossingen te zoeken! Neem bijvoorbeeld een moderne sta-op-stoel in huis, bezoek de fysiotherapeut voor oefeningen die je core versterken en probeer wat vaker te bewegen. 

Een ander type klacht dat veel impact kan hebben op je dagelijks leven is incontinentie, urineverlies. Overweeg het gebruik van TENA Lady of TENA Men eens in dit geval. Met dit hulpmiddel, dat je discreet online kunt bestellen, voorkom je dat je te maken krijgt met een natte vlek in je broek. Evenals dat het nare geurtjes tegengaat. Zo hoef je niet binnen te blijven, uit angst dat je te maken krijgt met een ongelukje buiten de deur. 

Pas je woning aan bij lichamelijke klachten
Naarmate je ouder wordt zal het aantal lichamelijke klachten dat je ervaart toenemen. Het kan een goede reden zijn om voor kleine aanpassingen aan je woning te zorgen. Zo kun je hier langer blijven wonen! Dit kan iets simpels zijn als het gebruik van een douchestoel of bijvoorbeeld wandsteun in de badkamer. Ook het gebruik van een anti-slip mat wordt aangeraden in deze ruimte. Het helpt je te voorkomen dat je uitglijdt op een natte ondergrond na het douchen. 

Voldoende beweging helpt klachten uit te stellen 
Het belangrijkste is om tot op late leeftijd zoveel mogelijk te bewegen. Dit hoeft niet te betekenen dat je dagelijks een uurtje gaat joggen; ook wandelen of bijvoorbeeld fietsen helpt je gezond en vitaal te blijven. Door te bewegen blijven je spieren en gewrichten soepel. De kans op klachten aan de knie, heup en bijvoorbeeld rug neemt zo af. Over het algemeen wordt aangeraden om wekelijks 150 minuten intensief te bewegen. 

Naast voldoende beweging is ook een gezond voedingspatroon essentieel. Er zijn studies gedaan naar de impact van een gezonde voeding op aandoeningen als incontinentie. Door sommige etenswaren en dranken te laten liggen, kun je het risico op een ongelukje verkleinen. Op het internet valt hier veel over te lezen. Je kunt zelf ook eens een specialist benaderen, om je te laten adviseren over hetgeen in jouw persoonlijke situatie kan helpen om lichamelijke klachten te verminderen. 
 

0 Shares
Ook interessant

Bittere smaak in mond

Niets is zo vervelend als een bittere of misschien wel vieze smaak in je mond. Je hebt het…