Hélène Hendriks: kinderen, partner, vader en meer informatie

0 Shares
0
0
0

Mevrouw Hendriks. Laten we haar beschrijven als een voetbal vrouw, of eigenlijk vrouw van de voetbal, van wie het niet voor de hand liggend was dat ze dit pad zou volgen. Tenminste, niet als je het hebt over welke sport ze nu het meest praat.

In deze blog zullen we het over van alles van Hélène Hendriks hebben. Het varieert van informatie over haar carrière, tot wie haar vader is, maar ook over haar privéleven. Want hoe zit het nou eigenlijk met die partner? En, heeft ze ook kinderen, van die partner of iemand anders? Les gauw door om het antwoord op deze vragen en nog veel meer te ontdekken.

Het begin van een carrière

Op 9 augustus 1980 zag Hendriks voor het eerst het levenslicht. Ze was hier niet alleen, maar samen met zussen Claire en Judith. Helene is er namelijk eentje van een drieling. Hoewel niet veel mensen er aandacht aan besteden, is het toch een grappig feitje om te delen.

In elk geval stond haar jeugd niet in het licht van voetbal, maar van hockey! Dat deed ze goed, want uiteindelijk speelde ze met een club genaamd Push in de Hoofdklasse. De 12 jaren die volgden, tot Hendriks ongeveer in haar mid-twintiger jaren zat, speelde ze op dat niveau bij verschillende grote clubs. Na het hockeyen gooide ze haar carrière over een andere boeg, want toen besloot Hendriks te gaan presenteren.

Vruchtbare televisie

Het begon allemaal bij een lokale omroep in Brabant, waar ze een aantal jaar later tot Omroep Brabant schopte. Ze was hier presentatrice van FC Brabant. Na nog een aantal lokale omroepen, ook in Limburg, te zijn afgegaan, was het wel tijd voor een grotere stap. In 2013 zag Fox Sports het zitten om haar die uitdaging te geven. Vandaag de dag zal je haar met name kennen als tafelgast van Vandaag Inside, presentatrice van de Oranjezomer en vanaf voetbalseizoen 2024-2025 zal ze commentaar geven over Europese voetbalwedstrijden bij Ziggo Sport.

Prijzen

Hoewel Hendriks lang niet bij iedereen in de smaak valt, is het wel degelijk iemand die goed is in wat ze doet. Dat blijkt onder andere uit de prijzen onderscheidingen die ze voor haar werk heeft gekregen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Televizier-Ring voor Beste Presentator in 2023 (voor haar werk in de Oranjezomer)
  • Beste sportjournalist van 2018

Super toch, dat je dat in een met mannen-gedomineerde voetbalwereld voor elkaar krijgt? Het is niet voor niets dat ze vaker met mannen dan vrouwen aan haar praattafel zit.

Privéleven

Leuk, al die onderscheidingen en werkzaamheden, maar wie is Hendriks áchter de schijnwerpers eigenlijk? We zullen verschillende aspecten bespreken, al kunnen we je al wel vertellen dat er niet het allermeest over bekend is. Maar goed, dat betekent niet dat we helemaal niks kunnen zeggen.

Vader en moeder

Over de vader van Hélène is laatst wel het een en ander naar buiten gekomen. Dat is onder andere het gevolg van zijn, helaas, overlijden. De vader van Hendriks leed veel pijn en heeft met 77 jaar zijn laatste adem uitgeblazen. Gelukkig heeft hij, naar Hendriks zeggen, alles wel mee kunnen maken. Van de geboorte van kleinkinderen tot de carrières van zijn dochters, het heeft allemaal de revue gepasseerd. Hélène geeft verder aan het fijne te vinden dat ze zo dichtbij haar moeder woont. Biedt toch troost in het hechte gezin dat ze ooit vormden.

Parnter en kinderen

Maar goed, over die kinderen gesproken, heeft Hendriks eigenlijk zelf ook kinderen gekregen? Nou, in principe kunnen we daar kort over zijn, want het antwoord is ‘nee’. Over een eventuele kinderwens heeft ze overigens niet heel veel losgelaten, dus ook daarvan is het ons niet helemaal duidelijk of dat zo is. Hoe dan ook heeft ze wel mensen om haar heen met kinderen, van wie ze uitstekend lijkt te genieten.

Over haar partner is wel iets te zeggen. Tenminste, Hendriks heeft weleens aangegeven dat haar partner buiten de publiciteit wil blijven staan. Dat leidt tot het feit dat we over de beste man niet te veel weten. Wél weten we dat zijn naam Frans Vinju is en dat hij meer dan twintig jaar ouder is dan Hendriks zelf. Tja, liefde is liefde, nietwaar?

Een mooie toekomst

De klik tussen de jonge, opkomende presentatrice Noa Vahle en Hélène Hendriks lijkt overigens ook goed te zijn. Ze verschijnen steeds vaker op het toneel en het duet zal dan ook vanaf volgend seizoen samen aan de slag gaan voor Ziggo Sport. Hoe de verdere toekomst van Hendriks er trouwens uitziet, kan natuurlijk niemand voorspellen. Het is niet dat ze haar wensenboekje open en bloot op straat heeft liggen, dus ja, zeg het maar.

We wensen Hendriks en haar partner al het geluk in de wereld. Hopelijk kunnen ze hun dromen waar maken en leven ze nog een lang en gelukkig leven!

0 Shares
Ook interessant

Pijn in oksel

Erg vervelend, als je pijn in je oksel ervaart. De zeurende, stekende pijn kan in een van beide…

Bittere smaak in mond

Niets is zo vervelend als een bittere of misschien wel vieze smaak in je mond. Je hebt het…