Slimme tips om gezond te blijven

0 Shares
0
0
0

Iedereen weet wel wat je moet doen om gezond te kunnen blijven. Dingen als gezond eten, genoeg water drinken en sporten klinken zo logisch, maar toch schiet het er snel al een beetje bij in. Hierdoor kan het best lastig zijn om daadwerkelijk gezond bezig te gaan, ondanks dat je weet wat je ervoor moet doen. Met deze concrete tips kun je je makkelijker houden aan je goede voornemens omtrent gezondheid.

Genoeg bewegen, maar zorg ook goed voor jezelf

De eerste stap naar een betere gezondheid is natuurlijk om voldoende te bewegen. Je kunt er helemaal voor gaan en een abonnement bij de sportschool afsluiten, maar je kunt ook rustiger beginnen. Neem eens de fiets naar werk in plaats van de auto, of ga stukken wandelen. Wanneer je je wat fitter voelt, kun je gaan sporten bij een sportschool of een hometrainer aanschaffen. Wel is het belangrijk om op jezelf te blijven letten. Krijg je last van je rug van het sporten? Maak dan op tijd een afspraak bij een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut in Scheveningen zal de rugklachten, welke veroorzaakt kunnen worden door overbelaste spieren, aanpakken, maar kan je ook helpen met beter bewegen. Op die manier zul je minder snel op een schadelijke manier staan, zitten, of sporten en houd je je lichaam gezond.

Genoeg water drinken 

Ook het drinken van genoeg water draagt bij aan je gezondheid. Zo zul je je minder vermoeid voelen, kunnen afvalstoffen makkelijker uit je lichaam gefilterd worden en zul je makkelijker gewicht verliezen. Gemiddeld zul je zo’n 2,5 liter water per dag moeten drinken. Te veel water is namelijk ook niet goed en kan zelfs leiden tot watervergiftiging. Water drinken wordt echter snel vergeten. Een goede optie is om een waterfles te kopen waar tijden op aangegeven staan. Zo kun je exact zien hoeveel je per uur moet drinken en word je er telkens aan herinnerd om ook daadwerkelijk water te drinken. Draag je liever niet altijd een grote fles water bij je? Dan kun je er ook voor kiezen om in ieder geval elke keer dat je je handen wast, ook een glas water te drinken. Zo heb je in ieder geval al een aantal glazen op en ben je weer dichter bij het doel van 2,5 liter. 

Eet gezond, maar wel lekker

Eten blijft vaak een pijnpunt bij het afvallen of gezonder leven. Veel mensen denken dat het nodig is om direct heel weinig te gaan eten, wanneer ze willen afvallen. Dit werkt juist averechts en zal er dan ook voor zorgen dat je je juist minder fit zult voelen. Je lichaam heeft namelijk energie nodig om fatsoenlijk te functioneren. Daarom is het belangrijk om drie maaltijden (ontbijt, lunch, avondeten) per dag te eten. Zorg er daarbij voor dat je volgens de schijf van vijf eet en let er daarbij vooral op dat je minder suikers en vetten eet. Maak dus gezonde gerechten, maar zorg er wel voor dat je die lekker vindt. Op die manier kun je nog steeds genieten van heerlijke maaltijden en ondertussen ook gezonder gaan leven.

0 Shares
Ook interessant