Suzanne Schulting: Vriend, Leeftijd, Carrière en meer

0 Shares
0
0
0

Als je helemaal fan bent van de schaatswereld dan heb je vast wel eens van Suzanne Schulting gehoord. Deze dame weet keer op keer met de winst haar huis te gaan. Door haar vrolijke persoonlijkheid in combinatie met haar doorzettingsvermogen is het niet zo gek dat heel Nederland van haar houdt.

Nu doet Suzanne Schulting natuurlijk veel meer buiten de schaatsbaan om. Zo heeft ze een relatie waar ze ontzettend veel kracht uit weet te halen. Heb jij altijd al meer te weten willen komen over het leven van Suzanne Schulting? Mooi! In dit artikel vind je namelijk de belangrijkste informatie terug. Door dit goed door te lezen krijg je een volledig kijkje in het leven van deze inspirerende schaatser!

De jeugd van Suzanne

We laten je straks alles zien wat je maar wilt weten over de relatie en het vermogen van Suzanne. Maar voor het zover is willen we je toch eerst wat meer vertellen over haar jeugd. Zonder haar jeugd was ze namelijk niet de atleet geworden die ze momenteel is. Suzanne Schulting werd geboren op 25 september 1997 in Tijnje. Haar geboortedatum zorgt ervoor dat ze in 2024 alweer 27 jaar wordt.

Al op jonge leeftijd toonde ze net als veel andere Friesen een passie voor snelheid en het ijs. Ze is geïnspireerd door haar oudere broer om het pas echt onder te knie te krijgen, hij was namelijk ook schaatser. Suzanne heeft dan ook op jonge leeftijd besloten om in zijn voetsporen te treden. Ze begon haar sport op het ijs en leerde de benodigde vaardigheden om haar concurrenten achter zich te laten.

Begin van haar carrière

De opkomst van Suzanne Schulting in de wereld van het schaatsen is buitengewoon geweest. In 2018 brak ze door op het wereldtoneel tijdens de Olympische Winterspelen in PyeongChang. Hier lukte het haar om goud te winnen op de 1000 meter. Daarmee werd ze de eerste Nederlandse die een gouden medaille won op de Olympische kortebaan shorttrack. Sindsdien is het succes van Suzanne alleen maar toegenomen. Ze heeft de wereld van het shorttrackschaatsen voortdurend gedomineerd en won talloze wereldkampioenschappen en Europese wedstrijden. Met in 2024 maar liefst 3 gouden Olympische medailles en 11 wereldtitels op haar naam, is ze een unieke shorttrackster, zoals Nederland die nog nooit heeft gekend.

Mentaliteit en vastberadenheid

Wat Suzanne Schulting onderscheidt is haar hoge mate van vastberadenheid en mentale kracht. Andere dingen die Schulting kenmerken, zijn:

  • Ze beschikt over een felle competitieve geest en een onverzettelijke drang om met de winst naar huis te gaan.
  • Door tegenslagen en uitdagingen heeft Suzanne blijk gegeven van de discipline om door te gaan en het vermogen om sterker dan ooit terug te komen.
  • Ondanks hevige vallen waarbij ze onder andere een enkelbreuk opliep in 2024, is ze vastberaden om er nog weer wat van te kunnen maken.

De prestaties van Suzanne Schulting hebben dan ook tot gevolg dat ze een bron van inspiratie is voor aspirant-atleten over de hele wereld. Ze heeft een drive waar veel jonge sporters naar opkijken. Suzannes succesverhaal herinnert ons er allemaal aan dat met hard werken dromen uit kunnen komen.

Persoonlijk leven en relaties

Het professionele leven van Suzanne Schulting is goed gedocumenteerd, maar haar persoonlijke leven houdt ze liever privé. Details over haar romantische relaties en huidige vriend zijn dan ook wat beperkt te vinden, met name omdat ze zich concentreert op haar carrière en haar sportieve bezigheden. Voor wat we nu weten is dat ze een relatie heeft met Sam van Royen. Hij is vaak te zien bij wedstrijden en de twee lijken het erg naar hun zin te hebben.

Mocht je graag meer te weten willen komen over hun relatie dan zou je de podcast ‘Effe Relativeren’ van Kaj Gorgels eens moeten luisteren. Hier heeft ze in 2022 namelijk verteld over haar liefde, waarvan het toen nog erg pril bleek. Inmiddels weten we van Sam dat hij Reporter bij de Champions League is. Verder is hij te horen in de podcast genaamd Tijgerbalsem, waarin hij samen met Özcan Akyol reflecteren op het leven.

Hobby’s en vermogen

Hoewel schaatsen centraal staat in de sportcarrière van Suzanne Schulting, heeft ze ook nog andere interesses en hobby’s. Ze heeft een passie voor mode en heeft verschillende samenwerkingen met bekende merken op haar naam staan. Suzannes dynamische persoonlijkheid en stijl hebben haar tot een echt stijlicoon gemaakt. De kan is groot dat ze flink wat geld verdiend met deze sponsorships, al is er helaas geen informatie bekend over haar precieze inkomen.

Overigens zal haar eigen vermogen niet extreem hoog zijn. De schaatswereld staat namelijk – in tegenstelling tot bijvoorbeeld voetbal of golf – niet bekend als een wereld waarin heel veel geld verdiend wordt. Veel schaatsers moeten het dan ook hebben van deals die ze buiten de schaatsring maken. Gelukkig schaatst ze al langere tijd voor TeamNL, dus heel slecht zal ze het ook niet hebben.

Conclusie

Als het goed is weet je voortaan tenminste wel wie je tegenover je hebt als je Suzanne Schulting op tv of in het echt ziet. Een ding is zeker: Suzanne is iemand die laat zien dat je ver kan komen door hard te werken en door flink wat talent te hebben. Deze combinatie is dan ook echt van cruciaal belang voor iedereen die door wilt stoten naar de top, ongeacht op welk vlak je dit wilt bereiken. Succesvol worden is namelijk niet iets wat je zomaar doet. Hiervoor zijn er heel wat zweetdruppels en zware nachten vereist. Maar aan het einde van de rit kijk je alleen maar met voldoening terug op de offers die je hiervoor hebt moeten maken, net als Suzanne Schulting!

0 Shares
Ook interessant