Fietspomp Action, Lidl & meer budget keuzes

0 Shares
0
0
0

Je hebt besloten dat er weer wat meer sportiviteit in je leven kan worden aangebracht en dus haal je je fiets weer eens van stal. Want, eerlijk is eerlijk, in een buitengebied wonen is heerlijk, maar alles is toch wel erg ver weg.

Het rijden in de auto is eerder gewoonte dan dat je de fiets pakt. Geen probleem natuurlijk, tenzij je zelf wat anders wil. Goed, die van stal gepakte fiets dus. Je snapt bij het zien van de fiets meteen waarom hij daar stond te verstoffen. De banden zijn namelijk nagenoeg leeg. Niet lek, maar leeg. Hm… Waar is die fietspomp ook alweer gebleven?

In deze blog informeren we je over relatief goedkope fietspompen. Dat je begint met fietsen, houdt namelijk niet in dat alles opnieuw moet worden aangeschaft of dat je een geld aan noodzakelijke producten besteedt. Al bij de Action en Lidl vind je fietspompen. Wil je nog even verder kijken? Lees dan vooral ook de andere budget keuzes. Natuurlijk ben je ook als fervent fietser welkom bij deze blog.

Fietspomp Action

Bij de Action worden meerdere fietspompen aangeboden. Wij hebben er een mooie selectie van gemaakt, waarbij je een ‘gewone’ fietspomp en een handpomp zal tegenkomen. Benieuwd? Lees gauw verder.

Walfort fietspomp

Prijs: €9,95

We dachten, we beginnen de lijst maar meteen met een pareltje. Deze fietspomp is namelijk voorzien van een manometer en is gemakkelijk in gebruik. Een manometer vertelt je overigens hoeveel druk er op de band staat. Wat het maximum is voor jouw specifieke fietsband, staat op de zijkant van je band. Het is belangrijk dat je je aan de voorschriften houdt, omdat een te harde band kan leiden tot beschadigingen aan je binnenband. Bovendien zal je veel beter de oneffenheden in de weg voelen. Niet zo prettig, als je zadel ook al niet het meest comfortabel lijkt te zijn. Verder heeft de pomp verschillende opzetstukken, waardoor hij geschikt is voor ontzettend veel soorten producten.

Klik hier om de fietspomp te bekijken

Walfort mini-fietspomp

Prijs: €2,99

Het kan zo zijn dat je tijdens je fietstochtje ineens merkt dat je band lek of zacht is geworden. Wat is dan handiger dan een mini-fietspomp, die je standaard in je fietstassen bewaard? Binnen een handomdraai zorg jij er voor dat je je band weer kan oppompen. Let je wel even op voor je deze aanschaft? Op veel, wat duurdere fietsen, zit standaard een fietspomp. Deze vindt je in de meeste gevallen onder je bagagedrager. Scheelt je toch weer een paar euro in aanschaf, die je dan weer kan gebruiken voor het wel verdiende gebakje dat je onderweg opeet. Weet wel dat het maximum van de pomp op 7 bar ligt. Overigens zal een persoon met een gemiddeld gewicht en gemiddelde bandbreedte hier zeker genoeg aan hebben.

Klik hier om de fietspomp te bekijken

Fietspomp Lidl

Ook bij de Lidl is een klein assortiment aan fietspompen te vinden. We hebben wederom twee verschillenden pompen geselecteerd en zullen die hieronder beschrijven.

Crivit Accu-fietspomp

Prijs: €49,99

Bij de aankoop van deze fietspomp zal je portemonnee wellicht wat boos naar je opkijken, maar je krijgt er zeker iets voor terug. Deze fietspomp is namelijk elektrisch. Voor mensen met pijn of minder kracht in hun handen of mensen die niet houden van pompen, is dit een goede oplossing. Hoewel het een ‘fietspomp’ heet, kan je er natuurlijk ook zoiets als een bal mee oppompen. Er wordt zelfs gezegd dat hij geschikt is voor een autoband, maar gezien dat vrij lang duurt, raden we dat niet aan. Ga indien mogelijk gewoon naar een tankstation of garage om dat te laten fixen.

Klik hier om de fietspomp te bekijken

Crivit Staande fietspomp

Prijs: €8,99 (zonder korting €11,99)

Kijk, dit zijn prijzen die we van de Lidl gewend zijn. De staande fietspomp (niet elektrisch) is slechts een tientje en werkt prima. De pomp is te gebruiken tot 11 bar en heeft een prettig formaat. Ook wat langere mensen zullen hier goed mee uit te voeten kunnen. Over voeten gesproken, het voetstuk blijkt erg comfortabel en stabiel te zijn. Verder is de pomp licht in gewicht en daardoor goed te verplaatsen. In plaats van de fiets naar de pomp te brengen, breng je de pomp naar de fiets. Gezien er meerdere opzetstukken zijn meegeleverd, kan je er meer dan alleen banden mee oppompen. Weet je nog, vorige zomer, toen je duizelig probeerde je luchtbed op te pompen? Dat hoeft met deze pomp dus niet meer.

Klik hier om de fietspomp te bekijken

Andere budget keuzes

Zie hier, een mooie lijst van nog meer budget keuzes als we spreken over fietspompen. De fietspompen verschillen niet alleen in prijs, ook in het soort fietspomp zal wat variatie zitten.

Fietspomp Hema

Prijs: €18,99

Je tripje naar de stad verliep wat anders en daar stond je dan, zonder fietspomp. In geen mogelijkheid was er iemand te vinden met een fietspomp. En toen, daar was het, de Hema. Wat twijfelend liep je de winkel binnen en sprak een medewerker aan. ‘Of ze ook fietspompen verkochten.’ Nou, jazeker, zie daar een prima fietspomp. Inclusief manometer en met verschillende opzetstukken werd je nog net niet euforisch. De fietspomp van de Hema is makkelijk in gebruik en doet wat hij moet doen. Hoewel hij wel wat goedkoper had gekund, hebben mensen verder eigenlijk niks te klagen. Wij zouden zeggen, je middag is zeker geslaagd als je deze zwarte fietspomp bij de Hema ophaalt. Kan je gelijk een tompouce meenemen.

Klik hier om de fietspomp te bekijken

Fietspomp Blokker

Prijs: €10,39 (zonder korting €12,99)

Omdat we eigenlijk wel fan zijn van winkelbezoekjes tegenover het online shoppen, blijven we nog heel even in de hoek van de fysieke winkels. Zo kan je in de Blokker ook aan een fietspomp komen. Met een solide, aluminum behuizing kan je er van op aan dat de pomp wel een tijdje mee zal gaan. Hoewel er geen manometer opzit, zal je toch je banden goed op kunnen pompen. Als je probeert, voelt en kijkt, kom je al een heel eind, zullen we maar zeggen. De fietspomp is simpel en doet zijn werk. Meer heb je niet nodig, toch?

Klik hier om de fietspomp te bekijken

Fietspomp Topeak

Prijs: €35,95

Tja, als je je realiseert dat sommige fietspompen duurder zijn dan honderd euro, dan valt dit wel mee. In ieder geval is dit een fietspomp van een goede kwaliteit en zal je jezelf eeuwig dankbaar zijn na aankoop van dit product. Het handvat is fijn om vast te pakken en het voetstuk van gehard staal geeft veel stabiliteit. Het mooie aan deze fietspomp is verder dat het goed werkt bij het oppompen van racefietsbanden. Dus naast je gewone stadsfiets, kan je ook je wielrenfiets weer ergens vandaan halen. Het rondje van dertig kilometer zal een stuk sneller verlopen, dat weten we al zeker. Verder is de drukmeter redelijk nauwkeurig, al zou een digitale meter nog een stuk nauwkeuriger af te lezen zijn.

Klik hier om de fietspomp te bekijken

Fietspomp Dunlop

Prijs: €19,99

We eindigen de lijst met een fietspomp van het merk Dunlop. Het heeft een mooie manometer, maar daar is wel iets mee aan de hand. Althans, hij doet wat hij moet doen, maar in plaats van bar, is de druk in PSI weergeven. Dit is geen probleem, maar je zal even opnieuw de spanning op moeten zoeken, zodat je je banden zo efficiënt mogelijk kan oppompen. Verder is er niet veel spannends over deze pomp te vertellen. Met het ene opzetstuk kan je je fietsband oppompen en met de naald zal je bal eindelijk weer mooi rond worden. Verder gaat het niet om een elektrische pomp, maar gewoon eentje die staat en die je met je eigen spierballen zal moeten bedienen. Dat is voor jou geen probleem, toch?

Klik hier om de fietspomp te bekijken

Koopgids fietspomp

En na de laatste fietspomp presenteren we hier nog een beknopte koopgids. Binnenkort zal jij je eigen advies opvolgen en weer wat vaker op de fiets stappen. Of blijf je fietsen hoe je nu fiets, maar dan daadwerkelijk met opgepompte banden.

  • Compatibiliteit: De meest voorkomende ventieltypes zijn het Dunlop-ventiel (Hollands ventiel), het Schrader-ventiel (autoventiel) en het Presta-ventiel (Frans ventiel). Zorg ervoor dat de pomp het juiste ventieltype ondersteunt.
  • Maximale druk: Controleer de maximale druk die de fietspomp kan leveren. Dit wordt meestal uitgedrukt in PSI (pounds per square inch) of bar. Een goede druk leidt tot comfortabele fietsritjes.
  • Bouwkwaliteit: Let eventueel op de bouwkwaliteit en duurzaamheid van de fietspomp. Kies een pomp met stevige materialen, zoals aluminium of staal, die lang meegaan en bestand zijn tegen regelmatig gebruik. Ook is het verstandig te kijken naar het voetstuk voor de stabiliteit en het handvat voor het comfort.
  • Manometer: Een ingebouwde manometer is handig om de druk in de banden te meten. Hiermee kun je nauwkeurig de juiste bandenspanning bereiken. Je wil een (analoge) manometer die duidelijk afleesbaar is en dat de eenheden overeenkomen met jouw voorkeur (PSI of bar).
  • Lengte van de slang: Als de fietspomp een slang heeft, controleer dan of de lengte voldoende is om comfortabel te kunnen pompen. Een te korte slang werkt wel, maar voelt wellicht wat ongemakkelijk aan.

Alles bekeken en doorgelezen? Wij zeggen, pompen maar!

0 Shares
Ook interessant