Agradi retour: van a tot z uitgelegd

0 Shares
0
0
0

Er zijn veel personen wie wel houden van wat paardensport. Voor hen komt de liefde voor deze majestueuze dieren overigens wel vaak samen met een onweerstaanbare drang naar de nieuwste, glinsterende gadgets en chique rijuitrustingen. Dat is niet erg, maar dan moet je wel weten waar je het koopt. En als je daar dan van op de hoogte bent, dan moet je ook weten hoe je omgaat met teleurstellingen. Want, als we één ding zeker weten, dan is het dat lang niet alles wat je besteld zo geweldig is als je van te voren had gehoopt.

Tijd voor een retourtje in dat geval, dachten we zo. Een retourtje zoals deze ook kan gelden voor alle andere agrarische en dier-gerelateerde producten die je bij Agradi kan kopen. Zij hebben inderdaad een immens groot assortiment waar je alles kan kopen voor het fauna dat je thuis hebt rondlopen. Lees je gauw verder om te ontdekken waar je aantoe bent?

Voorbereiding

Voor we ingaan op van allerlei retourvoorwaarden, willen we het even simpel houden en je vertellen hoe je eigenlijk zo’n retour laat plaatsvinden. Allereerst is het daarbij zaak dat je je retour aanmeldt en hoe je dat doet, lees je hier:

Ga naar de website van Agradi en zoek naar het retourportaal. Indien je geen account hebt, dien je een account te maken met het mailadres waarmee je je bestelling oorspronkelijk hebt geplaatst. Dit doe je door te klikken op ‘wachtwoord vergeten’.
Eenmaal ingelogd zal je je artikelen kunnen aanmelden, waarbij je aangeeft wat de reden van retour is en om welke artikelen uit welke specifieke bestellingen het dan precies gaat.

Nou, dat klinkt redelijk, nietwaar? Alsof een kind de was kan doen, zo gemakkelijk!

Verpakken en verzenden

En hoe gemakkelijk als het aanmelden gaat, zo gemakkelijk zal het verpakken en verzenden ook gaan. Althans, dat verpakken laten we aan jou over, het verzenden, daar kunnen we meer over vertellen.

Zorg ervoor dat je de artikelen in ongebruikte, onbeschadigde en originele staat retourneert. Om deze staat zo te houden, dien je de verpakking natuurlijk ook stevig te maken, zodat het artikel niet alsnog tijdens de post beschadigt kan raken. Voeg het retourformulier aan het pakket toe, zodat de retourverwerkers van Agradi alle informatie hebben om het retour te verwerken en de terugbetaling in werking te zetten.

Afhankelijk van jouw keuze, zal het verzenden verlopen via DPD of DHL. Het voordeel aan een verzending van DHL is, is dat je geen verzendlabel hoeft uit te printen. Je kan namelijk met pakket en al naar het dichtstbijzijnde DHL Servicepoint, waar je vermeld dat het om een retour naar Agradi gaat. Zij printen een retourlabel voor je uit en jij krijgt een verzendbewijs ervoor terug. Handig, nietwaar?

Retourvoorwaarden

En, omdat we de ergste niet zijn, maar ook omdat we je graag op de hoogte stellen van enkele of eventuele uitzonderingen op je retour, hebben we hier de belangrijkste retourvoorwaarden voor je uitgestalt. Een volledig overzicht vind je natuurlijk op de website van Agradi zelf.

 • Retourtermijn
  Je hebt tot 90 dagen na ontvangst om de artikelen te retourneren en deze ervoor aan te melden. Je hebt na aanmelding binnen die 90 dagen nog eens 14 dagen om het artikel daadwerkelijk op te sturen.
 • Terugbetaling
  Uiterlijk 14 dagen na bericht van herroeping wordt het bedrag aan je terugbetaald. Overigens mag Agradi wachten met terugbetalen totdat ze het artikel in handen hebben en weten dat het in goede staat verkeerd. Is het artikel namelijk gebruikt, vervuild, beschadigd of bevindt het zich niet meer in de originele staat, dan kan er tot 100% waardevermindering in rekening worden gebracht. Verzend- en administratiekosten worden in sommige gevallen ook vergoed, bijvoorbeeld als je alle artikelen uit de gehele bestelling retour doet.
 • Niet te retourneren
  Soms mag je een artikel niet retourneren. Bijvoorbeeld als de termijn is verlopen, maar ook wanneer de hygiëneverzegeling is verbroken of de houdbaarheidsdatum is verstreken. Als je pakket en daarmee artikel beschadigd is binnengekomen, neem dan binnen 48u contact op met de klantenservice waar je de schade middels foto’s aan hen laat zien.
 • Ruilen
  Het ruilen kan in principe niet. Tenminste, je kan altijd een product opnieuw bestellen in een andere maat/ kleur, maar dan dien je alsnog het andere product retour te doen. Je werkt dus met twee aparte bestellingen.
 • Cadeau’s
  Soms krijg je een cadeautje van Agradi meegestuurd. Indien het duurder is om het artikel te retourneren dan dat het je heeft gekost, dan is het handig om het cadeautje mee terug te sturen. Je mag het cadeautje wel houden, maar dan loop je het risico op het feit dat je toto 100% van de prijs van het cadeautje alsnog zelf moet retourneren.

Zo, nogal wat informatie, maar we hopen dat je op deze manier voldoende bent geïnformeerd. Voor vragen dien je de klantenservice van Agradi te raadplegen. We hopen dat alles goed en gesmeerd zal verlopen, zodat je eventueel een andere keer weer opnieuw iets bij Agradi kan kopen.

0 Shares
Ook interessant

Wat zijn glaslatten?

Glaslatten zijn een essentieel onderdeel van ramen en deuren. Ze spelen een belangrijke rol bij het installeren en…