Lando Norris: vriendin, vermogen, lengte, leeftijd en meer

0 Shares
0
0
0

Iedere week zijn er duizenden Nederlanders die het leuk vinden om naar de Formule 1 te kijken. Dit is niet zo gek natuurlijk. De enorme snelheden, de prachtige inhaalmanoeuvres en de spanning tijdens de race zorgen altijd weer voor een hoop plezier. Een van de coureurs die op dit moment sterk in opkomst is, is natuurlijk Lando Norris. Nu is het wel zo dat het grote publiek niet bekend is met de man achter het stuur. Wij vinden het tijd dat hier verandering in komt. In dit artikel laten wij je daarom alles zien wat je moet weten over Lando Norris, van zijn relatie tot aan zijn levensloop!

Een geboren coureur

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen over Lando Norris is het van cruciaal belang om in te zoomen op zijn jeugd. Het is namelijk zo dat je Lando kunt zien als een geboren coureur. Lando Norris is geboren op 13 november 1999 in Bristol, een relatief grote stad in Engeland. Vandaag de dat staat hij bekend als de Britse autocoureur die de Formule 1 verovert. Al op jonge leeftijd toonde Lando een natuurlijk talent en passie voor autosport. Zijn vastberadenheid, gecombineerd met zijn uitzonderlijke rijvaardigheid, trok al snel de aandacht van raceliefhebbers en professionals. Hij begon met karten, maar op een gegeven moment is hij in het oog gesprongen bij McLaren. Zij hebben vervolgens besloten om deze jonge coureur de kans van zijn leven te geven.

Begin van zijn carrière

Als beginnende coureur maakte Norris in 2019 een indrukwekkende start van zijn Formule 1-carrière. In zijn debuutrace tijdens de Grand Prix van Australië toonde hij zijn talent door als 12e te eindigen en zijn eerste kampioenschapspunt te verdienen. Dit was dan ook gelijk het moment waarop hij bekend werd onder het grote publiek. Tijdens zijn races heeft Norris steeds laten zien dat hij altijd weer onder druk kan presteren en dat hij gaat voor de winst. In de Grand Prix van Oostenrijk van 2020 behaalde hij zijn eerste podiumplaats. Hier werd hij derde en speelde hij voor het team van McLaren. Het was een spannend moment voor Norris omdat het liet zien dat al dat harde werken eindelijk zijn vruchten afwierp.

Het Formule 1-seizoen 2021 bleek het jaar te zijn waarin Lando door kon breken tot de top van de Formule 1 wereld. Het lukte hem om verschillende top-vijf finishes te maken en hij maakte indruk op zowel zijn fans als op de analisten. Een van de beste races van het seizoen was de Grand Prix van Italië op Monza. Hier haalde Norris de tweede plaat, iets wat hem voorheen niet was gelukt. Zijn optreden in die race bevestigde zijn reputatie als rijzende ster in de sport. Naast losse races heeft Norris een cruciale rol gespeeld in de vorming van McLaren als competitief team in de Formule 1. Op dit moment kan McLaren zich dan ook scharen tussen merken als Mercedes en Ferrari.

Een rolmodel voor iedereen

Naast zijn talent op het asfalt heeft Norris ook nog eens een persoonlijkheid die bij veel mensen inspiratie naar boven weet te halen. Hij staat met name bekend om zijn vermogen om door te blijven gaan, ook wanneer het even lastig wordt. Hij heeft laten zien dat hij tegenslagen te baas kan zijn. Deze tegenslagen ziet hij daarom als kans om te groeien. Deze mentale weerbaarheid is natuurlijk super belangrijk voor zijn racecarrière. Dit maakt hem tot een geduchte concurrent op het circuit. Ieder seizoen blijft Norris zijn vaardigheden verfijnen, ervaring opdoen en zich ontwikkelen als coureur.

Vriendin en vermogen

Vele mensen vragen zich af hoe het eigenlijk staat met het liefdesleven van Lando Norris. Over het algemeen geeft deze coureur de voorkeur aan een zekere mate van privacy. Wel weten we dat hij een tijdje een relatie heeft gehad met het model Luisinha Oliveira. Deze relatie is op een gegeven moment alleen gestrand. Op dit moment gaan er geruchten dat hij iets zou hebben met Claudia Rodriguez Krupanszka. Het blijft alleen bij geruchten nu de liefdesrelatie nog niet is bevestigd door Lando. Hou zeker zijn Instagram in de gaten om te zien of hier wellicht binnenkort verandering in komt.

Als succesvol Formule 1-coureur heeft Lando Norris zich ongetwijfeld verzekerd van een mooi jaarsalaris. Hoe groot zijn eigen vermogen is weten we niet, maar we weten wel dat McLaren per jaar € 20.000.000 betaalt. Hier komen nog bonussen bij als hij een goede race rijdt. Daarnaast is hij met regelmaat te zien in sponsordeals waar hij naar alle waarschijnlijkheid ook flink wat geld voor krijgt. Naarmate hij nog bekender wordt zal ook zijn jaarsalaris verder toenemen.

Lengte, leeftijd en stijl

Lando Norris heeft een lengte van ongeveer 1,70 meter, wat aan de kleine kant is in verhouding tot andere coureurs. Omdat hij op dit moment nog maar 23 jaar oud is heeft hij het goed voor elkaar voor iemand van zijn leeftijd. Met zijn aanstekelijke glimlach, nuchtere houding en grappige posts op sociale media is hij erg populair geworden onder het grote publiek. Lando’s vermogen om contact te maken met fans is dan ook iets wat wij alleen maar kunnen aanmoedigen. Zijn werkethos, in combinatie met zijn natuurlijke talent, maakt hem tot een van de meest veelbelovende coureurs in de Formule 1 van dit moment.

Les van Lando: hard werken is de sleutel tot succes

Zoals het er nu naar uitziet is de toekomst toch wel erg rooskleurig voor deze getalenteerde racer. Met elk seizoen doet hij waardevolle ervaring op en wordt hij beter in het racen. Dit maakt de weg vrij voor nog grotere overwinningen. Fans over heel de wereld zien hem als een bron van inspiratie en motivatie. Lando Norris laat ons namelijk zien dat je ver kunt komen met een dosis talent en vooral heel wat doorzettingsvermogen. Ongeacht wat je doet is doorzetten het belangrijkste. Dit is de enige manier waarop je de anderen ver achter je kunt laten!

0 Shares
Ook interessant